Erik Bojničan Kultúra

Máme sa na čo tešiť: TOP 10 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Hlohovci a okolí

Vianočná atmosféra bude vládnuť aj v Hlohovci a okolí. V posledný mesiac tohto roku sa je veru na čo tešiť. Toto je náš výber TOP 10 decembrových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť: TOP 10 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Hlohovci a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mrázik

4. december o 15:00, Empírové divadlo Hlohovec

Príbeh o pracovitej Nastenke, statočnom a samoľúbom Ivanovi a láske, ktorá si poradí nielen so zlou macochou, ale aj s intrigami baby-jagy. Rodinná rozprávka, kde deti môžu držať palce hlavným hrdinom a z chuti sa zasmiať na nešikovnej Marfuše či zbojníkoch, ktorý sa nedarí poriadne nikoho okradnúť. Celý divadelný príbeh oživujú veselé pesničky. Legendárna ruská rozprávka v muzikálovej podobe v podaní ochotníckeho divadla Divadla Dobreta.

Človeče, zahraj sa!

4. december od 11:00 do 18:00, nafukovacia hala v Leopoldove

V nafukovacej hale v Leopoldove sa bude konať druhý ročník veselého podujatia, ako stvoreného na strávenie času so svojimi najbližšími – festivalu hier s názvom Človeče, zahraj sa! K dispozícii budú desiatky spoločenských hier, trampolína, nafukovací hrad, stolný futbal, air hokej, stavebnice, občerstvenie, stolný tenis a rôzne ďalšie atrakcie.

Adventné popoludnie

4. december od 14:00, obec Bojničky

V obci Bojničky pri Hlohovci sa chystá nedeľné adventné popoludnie so všetkým, čo k nemu patrí. Nebude chýbať dobré vianočné jedlo a pitie, kultúrny program a oči poteší pohľad na rôzne ukážky súvisiace s Vianocami.

Mikuláš

6. december o 17:30, Nám. sv. Michala v Hlohovci

Slávnostné rozsvietenie stromčeka vianočného na Námestí sv. Michala poteší predovšetkým najmenších. Okrem Mikuláša a sladkých odmien pre najmenších sa počas slávnostného spustenia stromčeka chystá aj divadelné predstavenie a nebude chýbať ani ohňostroj.

Mikulášska jazda s Albatrosom

10. december, Železničná stanica Leopoldov

Na leopoldovskej železničnej stanici zastane 10. decembra vlak, ktorý bude ťahaný parným rušňom Albatros. Chystá sa totiž železničná udalosť s názvom „Mikulášska jazda s Albatrosom“. Vlak záujemcov odvezie do malebných Smoleníc, kde organizátori tohto projektu pripravili pre ľudí zaujímavý program.

Fest Dobré Vianoce 2016

10. december o 16:00, Empírové divadlo Hlohovec

Vianočný festival v Empírovom divadle je tým správnym podujatím pre všetkých milovníkov folkovej hudby. Vystúpia Ľubo Konečný, Janka Máčovská, KaTea, Bobova Diéta, Roman Horký a ďalší.

Predvianočné venčenie

11. december o 13:00, medzi cestným a železničným mostom v Hlohovci

Stretnime sa v predvianočnom čase a urobme niečo dobré. Taká je hlavná myšlienka stretnutia štvornohých chlpáčov a ich majiteľov z Hlohovca a okolia. Psíčkari dostanú príležitosť na to, aby sa lepšie spoznali a ich štvornohí miláčikovia sa môžu do sýtosti vyblázniť na pravej strane rieky Váh, medzi cestným a železničným mostom.

Ako sa krotia čerti

11. december o 16:00, Kultúrny dom Trakovice

Divadlo Na Trakoch si nielen pre deti, ale aj pre dospelákov pripravilo pekný mikulášsky príbeh, ktorý vás zavedie do sveta rozprávkovej fantázie a možno Vám aj okrem iného nastolí otázku: „Nie som aj JA niekedy taký menší čert?“

Tajomstvo legendárneho preletu

11. december o 10:00, pred Empírovým divadlom v Hlohovci

Radi by strávili čas skutočne nevšedným podujatím? Slávnostný turistický výstup na Šianec k odhaleniu pamätnej tabule českému velikánovi J. Cimermanovi pri príležitosti jeho preletu vzducholoďou nad Hlohovcom vás istotne zaujme.

Vianočné trhy v Hlohovci

14. – 23. decembra, Námestie sv. Michala v Hlohovci

Aj v tomto roku sa môžu Hlohovčania a návštevníci mesta tešiť na bohatý kultúrny program či vianočnými svetlami vyzdobený park okolo Kostola sv. Michala. Nebudú chýbať ani viaceré novinky v podobe rôznych atrakcií pre deti či dospelých.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM