Erik Bojničan Kultúra

Ľudové remeslá ovládnu centrum Hlohovca: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Tradičné umelecké výrobky, ktoré si pripravia remeselníci z viacerých krajín zavítajú aj tento rok do nášho mesta. Prečítajte si, čo všetko vás čaká počas akcie Ľudové umelecké remeslá.

Ilustračný obrázok k článku Ľudové remeslá ovládnu centrum Hlohovca: Na čo všetko sa môžete tešiť?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudové umelecké remeslá zavítajú do Hlohovca už po tretíkrát. Z akcie sa stáva krásna tradícia, na ktorú si každým rokom nájde cestu viac a viac návštevníkov. Ako nám prezradil predseda občianskeho združenia Tradičné umelecké ľudové remeslá, Miloš Kunkel, pod ktorého záštitou sa akcia koná, cieľom je zvýšiť záujem ľudí o ľudové remeslá.

Niektoré remeslá, ktoré bude možné vidieť v Hlohovci už podľa jeho slov zanikajú a občianske združenie ich chce oživiť. Niektoré sú na druhej strane populárne napriek tomu, že majú už veľmi veľa rokov.

„Rátame, že bude do 90 remeselníkov a popri Slovenských privítame tradične remeselníkov z Poľska, Čiech a Ukrajiny. Spolu vytvoria remeselný trh, kde bude až 40 druhov remesiel. Od dreva cez maľované vajíčka a kováčov až po hrnčiarov,“ prezradil Kunkel.

Ani tento rok nebudú chýbať pohybové divadlo Ľudia z hliny, v ktorom sa počas minulého ročníka ako umelci predstavili študenti Strednej odbornej školy v Hlohovci. Nasledovať bude Stražanovo bábkové divadlo pre deti.

Podujatie Ľudové umelecké remeslá sa uskutoční v dňoch 19. – 20. júna 2015 na Námestí svätého Michala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM