Jakub Forgács Správy

Lietadlom do obľúbenej turistickej destinácie: Z piešťanského letiska by sa mohlo lietať na Krétu!

Piešťanské kúpele možno získajú nových hostí z Kréty. Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš sa počas návštevy gréckej delegácie rozprával aj o zriadení letov na tento ostrov.

Ilustračný obrázok k článku Lietadlom do obľúbenej turistickej destinácie: Z piešťanského letiska by sa mohlo lietať na Krétu!
Zdroj: TASR

Využívanie letiska v Piešťanoch na podporu turistickej výmeny s Gréckom vidí ako príležitosť rozvoja turistického ruchu predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš. Túto alternatívu ponúkol tento týždeň počas návštevy gréckej delegácie s honorárnym konzulom SR na Kréte Stavrosom Paterakisom na Úrade TTSK v Trnave.

Skupina na Slovensku mapovala možnosti turistického ruchu, honorárny konzul v rozhovore podčiarkol ponuku ostrova Kréta ako obľúbenej turistickej destinácie Slovákov. Uviedol, že grécka strana má záujem vytvoriť podmienky na užšiu spoluprácu. Informoval o tom Ivan Krajčovič z oddelenia komunikácie TTSK.

Podľa Mikuša hovorili o rozšírení obojstranne prospešného partnerstva. „To znamená turistickú výmenu a organizáciu stretnutí turistických a obchodných komôr. Navrhol som možnosť, aby lietadlá na Krétu mohli lietať z piešťanského letiska, v meste sú svetoznáme kúpele, ktoré by mohli záujemcom ponúknuť svoje služby. Hovorili sme aj o tom, že by obyvatelia ostrova mohli chodiť loviť na Slovensko. Je to teda niekoľko tém a verím že aspoň niektoré prinesú želaný úspech,“ uviedol predseda TTSK.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM