Erik Bojničan Správy

Leto sa blíži: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk v Hlohovci? FOTO

Pohľad na niektoré z detských ihrísk v Hlohovci viacerých zrejme nepoteší. Pozreli sme sa na ne bližšie. A zaujímavé sú aj slová, ktoré primátor Hlohovca uviedol na facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Leto sa blíži: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk v Hlohovci? FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Prichádzajú letné prázdniny, teda čas, kedy sa najmenší tešia z dvoch mesiacoch voľna. Možností, ako ich v Hlohovci stráviť je viacero. Chystá sa séria detských predstavení v Zámockej záhrade pod názvom Rozprávky počas kultúrneho leta, zaujímavý program si prichystala aj Mestská knižnica a klasikou je letné kúpalisko.

K obľúbeným miestam na vyplnenie času našich najmenších bezpochyby patria aj detské ihriská. My sme sa vybrali na niektoré z nich. Detské ihrisko na Podzámskej ulici zíva prázdnotou. Je totiž uzavreté. Radnica o jeho uzatvorení informovala 15. júna, dôvodom bol pád stromu na jednu z preliezok. Rodičov veľmi nepotešila ani správa mesta z 22. apríla o tom, že z ihriska na Nitrianskej ulici demontovali šmykľavku.

Prečítajte si: Dôležité dátumy pre rodičov v našom meste: Ktoré škôlky budú otvorené aj cez letné prázdniny?

A ako sú na tom ihriská podľa vedenia mesta? Primátor Miroslav Kollár na svojom facebooku uviedol, že až 18 z 19 existu­júcich by sa malo zavrieť, lebo nevyhovujú predpisom.

„Robíme všetko preto, aby sa podarilo ihrisko otvoriť čo najskôr. Je možnosť opraviť ihrisko svojpomocne do týždňa, ale rokujeme aj s certifikovanou firmou, ktorá ihrisko opraví podľa všetkých noriem tak, ako by to malo byť, no toto potrvá trocha dlhšie. Je aj v našom záujme umožniť deťom využívať ihrisko na hranie čo najskôr. Len dnes skutočne nie je bezpečné pustiť tam deti,“ reagovalo mesto Hlohovec na svojom facebooku k ihrisku na Podzámskej.

Prečítajte si: Mesto chystá výstavbu nových detských ihrísk: LOKALITY, kde sa obyvatelia môžu tešiť

Ďalšie z ihrísk, ktoré sme navštívili je to v Zámockej záhrade, ktoré sa teší veľkej obľube. Jedna z mamičiek z Hlohovca nám prezradila, že sa tam v letných mesiacoch stretáva s návštevníkmi z celého mesta, keďže je jediné, kde stromy poskytujú tieň. Výhrady však mala k jeho opotrebovaniu. „Zišla by sa nejaká rekonštrukcia a hlavne ho udržiavať, lebo bude celé zničené,“ povedala.

Ako uviedla ďalej radnica k spomínaným ihriskám na Podzámskej a v Zámockej záhrade, mesto pripravuje projekt ich celkovej obnovy.

Viete o ďalších ihriskách, ktoré by si zaslúžili pozornosť? Napíšte nám na hlohovec@global24.sk a my sa im budeme venovať v ďalších článkoch.

FOTO: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk pred letom
12
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM