Martin Majtán Leopoldov

Leopoldovskí futbalisti podľahli Orvišťu: Priebeh zápasu v článku

Muži Leopoldova pokračujú v dosahovaní nie príliš dobrých výsledkov, ktoré nás posunuli až na jedenáste miesto tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Leopoldovskí futbalisti podľahli Orvišťu: Priebeh zápasu v článku
4
Galéria
Zdroj: Martina Radošovská

V sobotu, 22. apríla 2017, cestovalo „A" mužstvo do Veľkého Orvišťa a mnohí dúfali, že práve tu sa pretrhne šnúra neúspechu, ktorá sa nás pevne drží počas celej jari. Rovnako bolo potrebné napraviť si renomé u súpera, ktorý nás zdolal na domácej pôde už na jeseň s výsledkom 2:4.

V zápase sme začali dobre, čo dokazuje aj veľmi sľubná šanca, ktorú sme si vytvorili v prvej minúte zápasu. Chalani mali loptu na kopačkách, hrali aktívne a tlačili na domáce Orvište. Avšak pri našej útočnej snahe sa pozabudlo na defenzívu, kedy traja súperovi hráči prečíslili obrancu Romana Kavuliaka. Práve túto chybu využil domáci hráč Dávid Herceg v 13. minúte, ktorý išiel sám na brankára Petra Tvrdého a strelou povedľa neho otvoril skóre zápasu.

Lepoldov napriek tlaku a mnohým šanciam nedokázal vyťažiť nič. Matúš Loskot strelil tesne vedľa brány, Tomáš Žemla hlavou z bezprostrednej blízkosti trafil loptu brankárovi priamo do rúk a neujala sa ani dobrá strela Mateja Holana. Po prvom polčase bol tak výsledok naklonený domácemu Orvišťu 0:1.

V druhom polčase mali domáci o niečo viacej protiútokov ako v prvej polovici zápasu, ktoré však vyplývali z našej útočnej snahy otočiť skóre. Naši chalani pokračovali v rovnakom tempe hry, vytvorili si viacero dobrých šancí, z ktorých však opäť nedokázali žiadnu využiť. Jozef Beko obišiel domáceho brankára, ale z uhla už nedokázal trafiť bránu. Ľuboš Švestka sa dostal sám až pred brankára, ale so strelou zaváhal a domáci mu loptu vykopli. Prelomová sa stala až 80. minúta zápasu, kedy kapitán mužstva Stanislav Piovarči vyrovnal skóre presnou strelou spoza šestnástky ľavou nohou.

Zápas sme mohli rozhodnúť pre nás, ale Švestka len opečiatkoval brvno súperovej brány. Keď už to vyzeralo, že stretnutie skončí nerozhodne a body sa budú deliť, v 89. minúte nám vďaka našej nedôraznosti, domáci hráč Ivan Horváth strelil gól, čím potvrdil výsledok v prospech Veľkého Orvišťa.

Hovorí sa, že futbal nemá logiku, čoho dôkazom bolo aj toto stretnutie. Pre Leopoldov išiel o ďalší smolný zápas, ktorý sa prehral aj napriek tomu, že sme dominovali v hre. Súper dokázal využiť šance a naše chyby potrestať gólom. Tento víkend odohrá „A" mužstvo Leopoldova domáci zápas s TJ Družstevníkom Dechtice.

Zostava: Peter Tvrdý – Roman Kavuliak, Martin Gatci, Ladislav Svitek, Stanislav Piovarči ©, Matúš
Loskot, Ľuboš Švestka, Juraj Pobjecký, Matej Holan, Tomáš Žemla, Jozef Beko (Patrik
Prosnan, Martin Nosál)

Nasledujúce zápasy:

Muži: 24. kolo, 30. apríla 2017 o 16:00
MTK Leopoldov – TJ Družstevník Dechtice

Dorast: 16. kolo, 29. apríla 2017 o 13:00
Leopoldov-Červeník – TJ Družstevník Trakovice

Prípravka: 16. kolo, 29. apríla 2017 o 10:30
MTK Leopoldov – TJ Družstevník Voderady

Informovala Martina Radošovská

FOTO: Leopoldov odchádzal z Orvišťa bez bodu
4
Galéria
Zdroj: Martina Radošovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM