Erik Bojničan Rôzne

Lákadlá jarmoku, ktoré hneď padnú do očí: Stánky s prívlastkom naj, FOTO

Už vám padli do očí? Prinášame vám výber troch stánkov na Michalskom jarmoku v Hlohovci, ktoré si podľa nás zaslúžia prívlastok naj.

Ilustračný obrázok k článku Lákadlá jarmoku, ktoré hneď padnú do očí: Stánky s prívlastkom naj, FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto už dýcha jarmočnou atmosférou, okrem kolotočov od výmyslu sveta, dobrých jedál a pitia sú tradičným lákadlom aj stánky. Miest na stánky je podľa informácií z radnice v meste vyčlenených takmer štyristo. A je z čoho vyberať. Rozličné farby a vône pútajú pohľady ľudí už od piatkového dopoludnia a ak si ich chce návštevník pozrieť všetky, musí si prichystať naozaj dosť času. Niektoré zo stánkov sú však niečim výnimočné. My sme zaostrili na trojicu z nich, ktoré si podľa nás zaslúžia prívlastok naj.

Najsladší

Stánky so sladkosťami sú obľúbené predovšetkým u najmenších návštevníkov jarmoku. Avšak ruku na srdce, dokážete krásne ozdobeným sladkostiam vždy odolať aj vy? Stánkov s cukrovinkami je na jarmoku viacero, no nám padol do očí ten v spodnej časti ulice M.R. Štefánika. Od stánkarky sme sa dozvedeli, že do Hlohovca prišli až z Kysuckého Nového Mesta. Perníky, turecké medy, pelendreky, lízanky cukríky… pri pohľade na ne sa doslova zbiehajú slinky. Veď posúďte sami.

Najpracnejší

Pri ceste jarmočiskom sme narátali približne dve desiatky remeselníkov, ktorí prišli predviesť svoje umenie. Pri pohľade na krásne výrobky musí je nutné uznanie šikovnosti hrnčiarov, krajčírov či rezbárov. Stánok, ktorý upútal nás má všetky výrobky z dreva. Remeselník, ktorý svoje výrobky predáva je skutočným majstrom svojho remesla. Ako nám prezradil, venuje sa mu už od svojich 13. rokov. Keďže má 52, vyrezáva už takmer štyri desiatky rokov. Dozvedeli sme sa, že pri vyrezávaní nejakého z výrobkov strávi v priemere tri hodiny. Ak si teda pri pohľade na jeho stánok zrátame všetok čas strávený výrobou, prívlastok najpracnejší je zrejme na mieste.

Prečítajte si: Večerný život počas jarmoku: Tipy na atraktívne tancovačky a koncerty v Hlohovci

Najštipľavejší

Stánkov, ktoré predávajú pikantné pasty a korenia možno nájsť na jarmočisku hneď niekoľko. Jeden však púta zrak už zďaleka. Pri pohľade na červené chilli papričky, mletú papriku, gulášovú zmes či cesnak sa budú zbiehať slinky každému gurmánovi, ktorý si jedlo rád trocha prištipľaví. Stánkarka nám uviedla, že všetok tovar je vypestovaný doma a pochádza z dediny Veľký Cetín neďaleko Nitry.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Jarmok ponúka aj takéto lákadlá: Stánky s prívlastkom NAJ
14
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM