Erik Bojničan Rôzne

Krokodíl, Dalí ale aj dvojmetrové huby: Pozrite, čo všetko sa dá vidieť počas prechádzky pri Váhu. FOTO

Obyčajná prechádzka, ktorá ponúka neobyčajné pohľady. Čo ste si (možno) pri Váhu doteraz nevšimli. FOTO

Ilustračný obrázok k článku Krokodíl, Dalí ale aj dvojmetrové huby: Pozrite, čo všetko sa dá vidieť počas prechádzky pri Váhu. FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Graffity a Street art, tak ako v iných mestách dobre poznáme aj v Hlohovci. Je málo ulíc, ktoré sa dajú prejsť bez toho, aby ste videli nejaký z výtvorov. Aj nudné miesta, ako je obyčajný chodník sa vďaka nim dokážu premeniť na nepoznanie a vyčarovať úsmev na tvári. My sme sa s fotoaparátom vybrali na prechádzku po hrádzi popri rieke Váh.

Od jedného konca k druhému v našom meste možno vidieť výtvory, ktoré na seba hneď pútajú pozornosť. Pod cestným mostom sa na mesto pozerá Salvador Dalí, hrádzu pri železničnom moste spása Hrádzožrút obyčajný, pri sídlisku Dolná Sihoť môžete zazrieť viac ako dvojmetrové huby, ktoré sa na vás usmievajú už z diaľky a napríklad pod plynovým mostom na pilieri bdie krokodíl.

Názory Hlohovčanov sa líšia

„Keď sa povie street art tak ma napadnú ako prvé graffity, sem tam si ich všímam, a pokiaľ nejde a nejaké čmáranice, vulgarizmy a podobne, tak sa mi to páči,“ hovorí Hlohovčan Marek (30), podľa ktorého pokiaľ to má nejakú myšlienku alebo je to dobre spravené, poprípade to má ešte aj nejakú pozitívnu myšlienku tak to dokáže oživiť aj skrášliť miesta ktoré nie sú až tak vzhľadné.

„Podľa môjho názoru street art možno vnímať rovnako ako „art“ všeobecne. Existuje dobré aj zlé umenie, čo je dnes veľmi ťažké objektívne posúdiť. Dokonca si myslím, že snaha o akékoľvek škatuľkovanie v tejto sfére a dobe je nemožná,“ povedala umelkyňa Martina (26), podľa ktorej graffiti sú istým sociálnym dokumentom, ktorý je na hranici legálneho a nelegálneho, ale vypovedá o súčasnej spoločenskej situácii a je kanálom správ aktuálneho diania.

Pozrite si pouličné výtvory z okolia Váhu Hlohovca v našej galérii.

Ak sa aj vám podarilo odfotiť zaujímavé pouličné výtvory pošlite nám fotky na hlohovec@global24.sk alebo ich rovno pridajte pod článok na náš Facebook.

Môže vás zaujímať:

Keď uvidíte celú FOTO, hneď pochopíte: Z hlohovského nudného chodníka skvelá hra :)

Mladá hlohovská umelkyňa Martina Chudá (25) rada provokuje: Z jej autoportrétu ostanete PAF! FOTO

Titulná foto: ilustračné

Pozrite, čo všetko sa dá vidieť počas prechádzky pri Váhu
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM