Erik Bojničan Rôzne

Krásna myšlienka sa stretla s úspechom: Vďaka benefičnému koncertu dostanú pomoc ľudia, ktorí ju potrebujú

Niektorí ľudia potrebujú pomoc viac ako iní a aj v Hlohovci sa nájdu aj takí, ktorí im pomocnú ruku radi podajú. Pozrite, koľko peňazí pre ľudí v núdzi sa vďaka benefičnému koncertu podarilo vyzbierať.

Ilustračný obrázok k článku Krásna myšlienka sa stretla s úspechom: Vďaka benefičnému koncertu dostanú pomoc ľudia, ktorí ju potrebujú
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka Vianočnému benefičnému koncertu dostanú pomoc tí, ktorí ju potrebujú. Atmosféra koncertu bola veľmi príjemná. Niesla v sebe kúzlo Vianoc, ktoré bolo sprevádzané istou dávkou elegancie vďaka kláštornej výzdobe, ale aj mierne napätie spôsobené očakávaním divákov.

Hudobný zážitok

Na program koncertu sa prišlo pozrieť veľa vzácnych hostí. Pre všetkých zúčastnených bol koncert pekným kultúrnym zážitkom a obohatením vianočného obdobia, čoho dôkazom boli pozitívne ohlasy odchádzajúcich ľudí. Tých pri odchode čakala malá pozornosť v podobe čajovej sviečky s inšpirujúcim citátom: „Neodopri dobrý skutok núdznemu, ak je v tvojej moci urobiť ho.“ (Prís 3,27)

Počas programu bohatého na hudobné talenty zazneli známe skladby, koledy a vianočné piesne v podaní chrámového zboru pod vedením Michala Vavra. Scenár a réžiu mala na starosti Mária Vozárová a opomenúť nemôžeme ani nadaných hudobníkov Gabrielu Drgoňovú, Adama Halása, Gabrielu Karabovú a Katarínu Lukšicovú. Vianočné básne Teofila Klasa nám krásne odrecitovala Zuzka Jurčacková.

Pomoc ľuďom v núdzi

Ako povedala Michaela Kúdelová z OZ Samaria, vstupné na túto spoločenskú udalosť bolo dobrovoľné a podarilo sa tak vyzbierať 1852,20 €. „Tieto peniaze budú použité pre deti a ľudí v núdzi na zakúpenie tých vecí, ktoré nedokážeme vyzbierať medzi darcami v dostatočnom množstve ako sú detské plienky, mlieko pre batoľatá, výživa pre chorých, hygienické prostriedky a podobne,“ pokračuje Kúdelová.

Podľa Kúdelovej sa tiež z týchto prostriedkov budú hradiť potrebné administratívne poplatky ako aj nutné poplatky spojené so školskou dochádzkou pre školopovinné deti zo sociálne slabého prostredia.

„Ďakujeme nielen všetkým sponzorom, organizátorom a dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili do prípravy benefičného koncertu 2015, ale aj ľuďom, ktorí svojou štedrosťou prispeli na pomoc ľuďom v hmotnej núdzi,“ uzavrela Kúdelová.

Foto: OZ Samaria.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM