Erik Bojničan Samospráva

Krajskí poslanci schválili projekt Hvezdárne v Hlohovci: Má zlepšiť uplatniteľnosť mladých

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja dali zelenú projektu Hvezdárne a planetária v Hlohovci. Jeho cieľom je zlepšenie uplatniteľnosti mladej generácie na trhu práce.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci schválili projekt Hvezdárne v Hlohovci: Má zlepšiť uplatniteľnosť mladých
Zdroj: TASR

Financovanie projektu Hvezdárne a planetária Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci s názvom Zvyšovanie exaktných, prírodovedných a technických kompetencií študentov stredných a vysokých škôl na slovensko – českom pomedzí dostalo zelenú od poslancov Trnavského samosprávneho kraja na ich júlovom zasadnutí.

Ako sa uvádza v materiáli schválenom poslancami, hlavným cieľom projektu je zlepšenie uplatniteľnosti mladej generácie na trhu práce prostredníctvom skvalitnenia školských vzdelávacích programov vybraných stredných a vysokých škôl a zvýšenia kompetencií v oblasti prírodných a technických vied.

Prečítajte si: Dôležité info: Na trati Hlohovec-Leopoldov nebudú premávať vlaky

„Zámerom je získať potrebnú vyššiu pridanú hodnotu v podobe technických zručností a schopnosti analyzovania a riešenia životných a pracovných situácií, ako aj konkurenčnú výhodu v pozícii uchádzačov o zamestnanie na vysokokvalifi­kované, riadiace a technické pozície,“ uvádza sa v dokumente, podľa ktorého cieľom projektu je aj podpora a propagácia prírodovedného a technického vzdelávania žiakov gymnázií a zlepšenie možností uplatnenia sa žiakov na vysokých školách tohto zamerania a následne na trhu práce.

Prečítajte si: Hodnotenie pôrodníc mamičkami? Tieto v Trnavskom kraji zaradili do TOP 3

Vytvorením partnerstva dvoch stredných škôl, univerzity a profesionálneho odborného a vzdelávacieho pracoviska, ako aj zapojením ďalších regionálnych externých subjektov (napr. Hvezdáreň Partizánske, Valašské Meziříčí, Zlín, Gymnázium Hlohovec) bude podľa dokumentu schváleného poslancami možné poskytnúť žiakom platformu pre širokú odbornú komunikáciu a rozvoj v oblasti vedy a techniky, ale aj možnosť ich vzdelanostného rastu v najvyššom stupni technického a prírodovedného vzdelania na jednej z dlhodobo najlepších univerzít ČR, ktorej spádovou oblasťou sú dlhodobo a prirodzene aj prihraničné regióny SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM