Jozef Legéň Samospráva

Kraj bude mať troch podpredsedov: Poslanci budú rozhodovať aj o ich odmene

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) budú na svojom prvom pracovnom zasadnutí v novom volebnom období v stredu 5. februára voliť troch zástupcov predsedu TTSK Tibora Mikuša. Okrem iného sa rozhodne aj o odmene pre podpredsedov TTSK.

Ilustračný obrázok k článku Kraj bude mať troch podpredsedov: Poslanci budú rozhodovať aj o ich odmene
Zdroj: TASR

Je to rovnaký počet ako v predchádzajúcich štyroch rokoch. Predseda TTSK navrhuje opäť Augustína Hambálka a Zdenka Čambala, doterajšieho podpredsedu Józsefa Kvardu by mal nahradiť József Berényi.

Každý bude koordinovať inú oblasť

Berényi bol Mikušovým protikandidátom v krajských voľbách v roku 2013 a dostal sa s ním aj do druhého kola. V prípade zvolenia bude jeho úlohou koordinovať aktivity v územnej oblasti Dunajská Streda a Galanta. József Berényi je zároveň predsedom Strany maďarskej komunity (SMK).

Zdenko Čambal by mal koordinovať aktivity v územnej oblasti Senica, Skalica a Piešťany, v súčasnosti je aj primátorom mesta Holíč. Augustín Hambálek je poslancom NR SR a aj mesta Trnava, ako podpredseda TTSK by mal koordinovať aktivity v územnej oblasti Trnava a Hlohovec.

Rozhodne sa o ich odmene

Poslanci zároveň určia odmenu pre podpredsedov TTSK, návrh je pre Čambala a Berényiho vo výške 40 percent a pre Hambálka 45 percent z platu predsedu TTSK vypočítaného podľa § 3 zákona č. 438/2001 Z.z. o platových pomeroch a ďalších náležitostiach súvisiacich s vykonávaním funkcie predsedu samosprávneho kraja s platnosťou od 5. februára.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM