Erik Bojničan Samospráva

Koncepcia verejných priestorov Hlohovca: Aké sú vytýčené ciele pre Zámocký park?

Stratégia mesta ohľadom verejných priestorov je známa, vďaka koncepcii schválenej zastupiteľstvom. Dnes sme sa zamerali na Zámocký park.

Ilustračný obrázok k článku Koncepcia verejných priestorov Hlohovca: Aké sú vytýčené ciele pre Zámocký park?
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred časom informovali, mestské zastupiteľstvo schválilo Koncepciu verejných priestorov mesta Hlohovec. Koncepcia má zadefinovaných 21 priestorov, ktoré sú podľa slov primátora Miroslava Kollára z nejakého pohľadu cenné z hľadiska fungovania mesta a pohybu obyvateľov v nich. Koncepcia má podľa mesta slúžiť ako podklad pre zadávanie štúdií alebo súťaží na riešenie jednotlivých oblastí.

V najbližších týždňoch vám prinesieme bližší pohľad na konkrétne lokality, ktoré sú v koncepcii nejakým spôsobom riešené. Dnes sme sa zamerali na obľúbené miesto oddychu mnohých Hlohovčanov – Zámocký park.

Základ rekreačného prostredia

Podľa dokumentu je Zámocký park so zámkom najznámejším miestom tvoriacim základ rekreačného prostredia v meste. Ako sa však v tomto dokumente uvádza, väčšina tu sa nachádzajúcich objektov je v zlom technickom stave a mnohé z nich sú nevyužité.

Dominantou, podľa koncepcie je zámok v najvyššom bode obklopený významnými objektmi Empírového divadla, francúzskych terás, jazdiarne ale i reedukačného centra. V nižších polohách, v prostredí platanovej záhrady, sa nachádzajú objekty skleníkov, jazierka či grotty, pričom všetky miesta spájajú chodníky a príjemné oddychové prostredie.

„Potenciál aktívneho zapojenia služieb do prostredia Zámockého parku je podcenený, rovnako aj prepojenia na areál kúpaliska, nábrežie Váhu, areál polikliniky či priľahlej základnej školy,“ stojí ďalej v dokumente.

7 cieľov

Poslanci prostredníctvom koncepcie vytýčili tomuto priestoru takéto ciele:

  • Revitalizácia Zámockého parku a doplnenie funkcií do objektov
  • Obnova kultúrno-rekreačných funkcií
  • Prepojenie Zámockého parku s rekreačným areálom kúpaliska, vrátane doplnenia služieb
  • Aktívne napojenie na rekreačnú zónu nábrežia a spojenie s peším mostom na Šulekovo
  • Zatraktívnenie a napojenie okolia polikliniky na Zámocký park
  • Zlepšenie dostupnosti a posilnenie peších a cyklo trás
  • Vyhliadka Šianec

Prostredníctvom koncepcie mesto pomenovalo i slabé stránky tohto priestoru medzi ktoré sa radia zlý technický stav väčšiny objektov, zanedbané prírodné prostredie, poloha Reedukačného centra, nefungujúce služby v priestoroch areálu či slabá propagácia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

OBRAZOM: Zámocká záhrada v Hlohovci
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM