Správy Samospráva

Klientske centrum má za sebou prvý rok: Vybavilo 25-tisíc stránok

Za rok od svojho vzniku vybavilo klientske centrum na mestskom úrade v Hlohovci 25 000 stránok.

Ilustračný obrázok k článku Klientske centrum má za sebou prvý rok: Vybavilo 25-tisíc stránok
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Radnica vlani zriadila toto pracovisko na prízemí svojej budovy z dôvodu zefektívnenia vybavovania žiadostí a poskytovania informácií obyvateľom mesta.

„Po pol roku, v októbri 2017 sme následne spustili elektronický vyvolávací a hodnotiaci systém, ktorý slúži na privolávanie klientov na jednotlivé pracoviská, ale aj na vedenie štatistiky a hodnotenie zamestnancov,“ uviedla Mária Vozárová, ktorá zodpovedá za chod centra. Doplnila, že najviac klientov vybavia na pracoviskách, ktoré vyberajú úhrady, veľký záujem je aj o osvedčovanie listín a podpisov.

Z doterajších štatistík vyplýva, že klientske centrum bolo najnavštevovanejšie v novembri, kedy bolo vybavených 2522 klientov, avšak Vozárová dodala, že najrušnejšie mesiace – apríl a máj, kedy ľudia prichádzajú platiť dane a iné poplatky, sa ešte len blížia. Ďalšou zmenou bolo predĺženie otváracej doby, v ranných hodinách môžu klienti prísť vybaviť si svoje požiadavky už od 7.30 hodiny.

Hlohovčania mali možnosť vyjadriť na zriadenie centra a jeho služby názor. „Z piatich stupňov hodnotenia nám deväť z desiatich klientov dalo najlepšie hodnotenie, čo si veľmi vážime," uviedla Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM