Zuzana Jakubičková Kultúra

Kino Úsmev uvádza Atlas mrakov: Šesť príbehov v jednom filme

Veľký príbeh odohrávajúci sa naprieč časom aj priestorom. Jeho hrdinami sú výnimoční jednotlivci, ktorí našli silu zmeniť vlastný osud aj chod celej spoločnosti. Atlas mrakov s hviezdnym obsadením už tento víkend v kine Úsmev.

Ilustračný obrázok k článku Kino Úsmev uvádza Atlas mrakov: Šesť príbehov v jednom filme
Foto: Zuzana Jakubičková

Tulpan

štvrtok 24. januára o 20:oo h
100 min./ Vstupné : 2,00 € /Film ASFK/MP od 12 r.
Kazachstan, SRN, Švajčiarsko, Rusko, Poľsko/ČT

Úsmevný a dojímavý príbeh z kazašských stepí Mladík Asa dokončil službu u námorníctva a vrátil sa na kazašskú step. Žije so sestrou, jej manželom a ich deťmi – tradičným kočovným životom. Musí sa oženiť, aby sa sám mohol stať pastierom a začať nový život. A tak navštívia jurtu susednej pastierskej osady a vyhliadnu mu nevestu Tulpan. No Asa sa dievčine nepáči, že si nechce vziať pre jeho odstávajúce uši. No mladík sa nevzdáva a ďalej sníva svoj sen o živote na rozľahlej stepi, no ktorý sa mu nepodarí prežiť podľa jeho predstáv. Pôvabný film nám ponúka okrem úsmevného príbehu aj nádherné exotické zábery kazašskej stepi.

Atlas mrakov

piatok 25., sobota 26., nedeľa 27. januára o 18:00 a 20:00 h
169 min./ Vstupné 3,00 €/ Uvádza Magic Box/ MP od 12 r. Nemecko, USA/ČT

Filmová adaptácia svetového bestselleru Davida Mitchella rozpráva šesť žánrovo odlišných príbehov, ktoré sa odohrávajú v rôznych obdobiach a na rôznych miestach od začiatku 19. storočia až po postapokaliptickú budúcnosť. Tento film zmení doterajšie filmové vnímanie každého z nás. Je jedinečný svojou formou, tak ako je jeho literárna predloha. Vynikajúce hviezdne obsadenie Tom Hanks, Hugh Grant, Susan Sarandon, Hugo Weaving a veľa ďalších.

Shrek: Zvonec a koniec

sobota 26., nedeľa 27. januára o 16:00 h
89 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Bontonfilm/ MP USA/SD

Keď zachránite krásnu princeznú a ešte aj kráľovstvo čo viac si môžete želať. Pokiaľ sa voláte Shrek a miesto toho aby ste desil dedinčanov ako za starých časov, teraz ste iba otrávený a rozdávate autogramy. Čo sa to stalo s divokým zlobrom? Pretože ale túži po dobrých starých časoch – podpíše zmluvu s prefíkaným predavačom ilúzií Rampelníkom. No v tú chvíľu sa ocitá v zvrátenej alternatívnej verzii. Za sedmoro horami, kde žijú zlobri a sú húfne prenasledovaní, Rampelník je kráľom a Fiona ho v skutočnosti nikdy nestretne. A tak Shrek musí napraviť to čo spískal. Musí zachrániť nielen nie len priateľov , ale aj obnoviť svet taký aký býval a znovu získať svoju lásku Fionu.

filmy 24.1.2013
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM