Zuzana Jakubičková Rôzne

Kandidát na župana za Smer? Je to nestranník, jeho meno taja

Meno kandidáta na trnavského župana Smer prezradí až v sobotu. Podľa Renáty Zmajkovičovej nie je dôležité meno kandidáta, ale predstava, ako má vyzerať samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na župana za Smer? Je to nestranník, jeho meno taja
Foto: Zuzana Jakubičková

Meno kandidáta Smeru-SD na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja by malo byť známe na celoslovenskom sneme strany 8. decembra. Mal by to byť nestraník.

„V krajskej rade sme ho už schválili. Chceme ho oficiálne oznámiť 8. decembra,“ povedala dnes pre agentúru SITA trnavská krajská predsedníčka strany Renáta Zmajkovičová. Dodala, že Smer-SD má v súčasnosti vlastných predsedov samosprávnych krajov v štyroch krajoch, v ďalších troch zvíťazili kandidáti s podporou Smeru-SD.

Zmajkovičová by bola rada, keby po voľbách v roku 2013 aj v Trnavskom kraji bol predsedom kandidát Smeru-SD. V súčasnosti je v Trnavskom kraji predsedom Tibor Mikuš, ktorý zvíťazil s podporou Smeru-SD. Na budúci rok však podporu najsilnejšej strany už nezíska.

Podľa Zmajkovičovej dnes nie je dôležité meno kandidáta, ale predstava, ako má vyzerať samosprávny kraj a ako sa má riadiť. Zároveň upozornila, že Trnavský samosprávny kraj je jeden z najzadlženejších a Smer-sociálna demokracia to chce zmeniť.

Zmajkovičová chce o podpore kandidáta Smeru-SD rokovať aj s ostatnými stranami. „Začali sme už rozhovory s politickými stranami, ktoré sú v regióne. Takže je záujem rokovať so všetkými politickými stranami, chceme hľadať podporu. Ale hlavne hľadať podporu pre smerovanie v Trnavskom kraji,“ dodala.

Kandidátmi Smeru-SD na predsedov samosprávnych krajov v budúcoročných regionálnych voľbách budú v Košickom, Prešovskom, Žilinskom, Nitrianskom a Banskobystrickom samosprávnom kraji terajší predsedovia vyšších územných celkov. Smer-SD teda podporí Petra Chudíka (Prešov), Zdenka Trebuľu (Košice), Juraja Blanára (Žilina), Vladimíra Maňku (Banská Bystrica) a Milana Belicu (Nitra).

V Trenčianskom kraji sa o podporu voličov za Smer-SD bude uchádzať poslanec a exminister obrany Jaroslav Baška. V Bratislavskom kraji by mala byť kandidátkou europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM