Erik Bojničan Kultúra

Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Hlohovčanov

Víkend už pomaly klope na dvere. Je najvyšší čas si urobiť naň plány. Pomôcť vám môžu naše tipy, ako šité pre Hlohovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Hlohovčanov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Tanečná zábava Nielen pre osamelých

Piatok 18. november o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Premýšľate nad tancovačkou na záver týždňa? V našom meste máte možnosť zájsť si na tradičnú Tanečnú zábavu Nielen pre osamelých. Do tanca zahrá hudobná skupina Magics.

Na krídlach vážky

Piatok 8:00 – 16:00, Sobota – Nedeľa od 13:00 do 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Aktuálna výstava, ktorú môžete vzhliadnuť vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci nesie názov Na krídlach vážky. Autorka Adela Melišeková Dojčanová predstavuje svoje práce, medzi ktorými sú napríklad maľované hodvábne šatky, ručne maľované lampy s témou Provensálska a Toskánska a mnoho iných.

Blatový pochod

19. november od 07:00, Piešťany – Hlohovec

Patríte medzi zástancov názoru, že turistická sezóne nekončí s príchodom horšieho počasia? Ak áno a dobrú náladu vám nepokazí ani nejaké to blato na topánkach, pochod z Piešťan do Hlohovca je pre vás ako stvorený. Cesta vedie cez značené turistické chodníky.

Kino: Richard Müller: Nespoznaný

Sobota 19. november o 19:00, Kino Úsmev

Film je intímnym rezom do života legendárneho speváka Richarda Müllera na pozadí jeho koncertného turné s kapelou Fragile. Müller a Fragile tentoraz koncertujú netradične bez akýchkoľvek hudobných nástrojov. Film sa norí do Richardových aktuálnych pocitov, ktoré silno ovplyvňuje mániodepresia, ktorou dlhodobo trpí. Sonduje však aj v minulosti, ktorá otvára dvere do časti jeho speváckej kariéry sprevádzanej turbolentnými vzťahmi so ženami a drogami.

Akordeónový recitál Borisa Lenka

Nedeľa 20. november o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Ďalší z cyklu komorných koncertov B-dur do nášho mesta prinesie vystúpenie Borisa Lenka. B. Lenko predstavuje vzácny typ všestranného hudobníka so záberom od klasického repertoáru, súčasnej vážnej hudby, cez rôzne crossoverové projekty až po jazz. Do akordeónového repertoáru vniesol v slovenskom kontexte viaceré novátorské prvky, najmä uvádzaním diel významných osobností povojnovej americkej a európskej scény.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM