Erik Bojničan Kultúra

Kam si vyraziť počas soboty a nedele? Niekoľko tipov našej redakcie

Dva dni oddychu sú tu. Nemáte ešte víkendové plány? Nechajte sa inšpirovať tipmi našej redakcie na zaujímavé podujatia v Hlohovci a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas soboty a nedele? Niekoľko tipov našej redakcie
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ozveny zabudnutých nárekov

Sobota 29. október, Zámocky areál Hlohovec

Ozveny zabudnutých nárekov, tak znie názov podujatia, ktoré sa v Hlohovci chystá už sobotu 29. októbra 2016. Návštevníci sa môžu tešiť na nevšedno-tajomné a strašidelno-dobrodružné dramatizované predstavenie „Šintavskej bosorky“ Anny Rosiny Listiusovej v podaní spoločnosti Fringia. Anna Rosina Listiusová, prezývaná aj kráľovná čarodejníc je úzko spätá aj s našim mestom.

Výstava: Fraštacký tŕň

Sobota – Nedeľa od 13:00 do 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Náladu vám počas chladných dní v Hlohovci môže zlepšiť výstava prác kresleného humoru Fraštacký tŕň, ktorá bola poslancami zaradená medzi nehmotné pamätihodnosti mesta. Svoje práce do súťaže poslali karikaturisti zo všetkých kútov sveta. Môžete si tak pozrieť kresby domácich a európskych autorov ale aj karikaturistov z Austrálie, Brazílie, Argentíny, Kene či napríklad Číny.

Kino: Reventat – Zmŕtvychvstanie

Sobota 29. október o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Americký západ. Južná Dakota, rok 1823. Skúsený lovec a trapper Glass (Leonardo DiCaprio) je so svojim synom na výprave s lovcami kožušín. Glassovi sa stáva osudným stretnutie s rozzúrenú samicou medveďa. Medvedí útok prežije, ale je ťažko zranený a lovecká výprava sa musí rozdeliť…

Divadlo

Sobota 29. október, o 20.00, Solilitudo v štúdiu DISK Trnava

Súbor DISK sa v pozmenenej zostave pokúša spoznať a zmapovať situáciu, v ktorej sa človek často ocitá – samotu. Pre niekoho je bolesťou, pre niekoho vykúpením. Sám môže byť človek na opustenom ostrove, ale aj uprostred ľudí. Samota môže spôsobiť psychickú traumu, ale aj regenerovať vnútro človeka. Rôzne pohľady na samotu sa herci pokúšajú vyjadriť dynamickými výstupmi, veľmi často s komickým až groteskným akcentom.

Halloweenska party

Sobota 29. október o 20:00, Dani Coffe Hlohovec

Ku koncu októbra patria aj halloweenske party plné masiek. Práve taká sa bude konať aj v našom meste. V Dani Coffe zahrá DJ Dalton Mayer a okrem iného sa môžete tešiť aj na súťaž o najlepšiu masku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM