Erik Bojničan Kultúra

Jún je už tu, zapíšte si do kalendárov: 7 podujatí v Hlohovci, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti

Ani sme sa nenazdali a už odštartoval ďalší nový mesiac. V júni sa v Hlohovci bude konať viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali sedem z nich.

Ilustračný obrázok k článku Jún je už tu, zapíšte si do kalendárov: 7 podujatí v Hlohovci, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

XIV. národná výstava bonsajov a suiseki

3.- 5. júna , Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Naše mesto navštívi národná výstava bonsajov a suiseki. Prekrásnu flóru, ktorú by bola škoda nevidieť si budete môcť pozrieť v priestoroch Vlastivedného múzea počas piatku, soboty a nedele.

Deň detí – Cesta rozprávkovým lesom

4. júna 13:00 – 18:00, Zámocká záhrada

Jeden deň v roku je venovaný našim najmenším. Aj tí z Hlohovca a okolia sa majú na čo tešiť. V Zámockej záhrade sa pre nich chystá bohatý program, na ktorom nebude chýbať cesta rozprávkovým lesom s 10 stanoviskami, maľovanie na vár, divadlo a mnoho ďalšieho.

Burza (ne)potrebných vecí

4. júna 8:30 – 11:00, Pod Šomodou

Máte doma množstvo vecí, ktoré už nepotrebujete alebo naopak už dlho zháňate niečo čo sa nedá zohnať? Práve pre vás by mohol byť riešením Bazár (ne) potrebných vecí.

Argentínske tango

14. júna o 16:00, Koncertná miestnosť ZUŠ v Hlohovci

Argentínske tango rozvučí koncertnú sálu na Základnej umeleckej škole. Predstaví sa Tango ansámbel SKDK s umelcami: Mgr. art. Martin Chovanec – bandoneón, aražmány, umelecký vedúci, Mgr. Denisa Krajčovičová – klavír, Adam Halás – 1. husle, Daniela Čerňanská – 2. husle, Alžbeta Božová – 3. husle, Lukáš Deviatka – kontrabas, Adriana Lackovičová – spev

Farmárske trhy

16. júna 8:00 – 18:00, Nám. sv. Michala v Hlohovci

Námestie sv. Michala sa aj v júni na jeden deň premení na trhovisko. Májové farmárske trhy na svojej generálke v Hlohovci priniesli množstvo zaujímavých stánkov. Viac o nich si môžete prečítať v článku: Už vám padli do očí? Na trhoch v Hlohovci môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO

Smejko a Tanculienka

18. júna od 11:00, Futbalové ihrisko Šulekovo

Šulekovským ihriskom sa bude ozývať detský smiech. Celodenná zábava pre deti Smejko a Tanculienka určite poteší všetkých malých obyvateľov nášho mesta.

Stredoveké dni v Hlohovci

24.-26. júna, Zámocká záhrada

Stredoveké dni sa tento rok budú tešiť viacerým novinkám v programe. Tú pravú atmosféru starých čias spestrí živá stredoveká hudba, ktorá bude viacerými vstupmi spríjemňovať čas návštevníkov podujatia a do Hlohovca zavítajú napríklad aj „šermiarske etúdy“ z Moravy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM