Zuzana Jakubičková Kultúra

Hviezdne obsadenie vo filme Atlas mrakov už cez víkend v kine Úsmev

Cez víkend vás čaká skutočný príbeh o stárnucom maliarovi Renoir. Deti sa potešia rozprávke Svrček a nočná hviezda, a nakoniec sa môžete tešiť na filmovú adaptáciu bestselleru Davida Mitchella, Atlas mrakov.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdne obsadenie vo filme Atlas mrakov už cez víkend v kine Úsmev
Foto: Zuzana Jakubičková

Juha

štvrtok 21. marca o 20:oo h
78 min./ Vstupné : 2,00 € /Uvádza ASFK/MP od 15 r. Fínsko/ČT

Klasický príbeh o láske a pokušení, ktorý Kaurismäki povýšil na filmový skvost
Filmová adaptácia románu Juhani Oho – Juha. Spisovateľ patrí medzi najvýznamnejších fínskych a všeobecne škandinávskych spisovateľov prvej polovice 20. storočia. Príbeh filmu je veľmi jednoduchý. Juha s manželkou Marjou žijú na vidieckom statku. Všetko sa zmení, keď sa v ich príbytku objaví sveták Shemeikka. Marja musí odolávať pokušeniu. Porovnáva staršieho, ale dobrého muža sa svetákom, zvodným záletníkom. Hrdinov čaká ťažká skúška charakteru a vzťahu. Ako to dopadne???

Renoir

** piatok 22. marca o 18:00 a 20:00 h**
111 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Film Europe/ MP od 15 r. Francúzsko/ČT

Premiéra v slovenských kinách 21. marca 2013 Film je založený na skutočnom príbehu starnúceho impresionistického maliara Augustea Renoira a začínajúceho filmára Jeana Renoira, ktorá je vyrozprávaná nádhernými obrazmi, ponorenými do zlatej farby. Píše sa rok 1915 a obaja sú poznačení smrťou ženy i matky zároveň. Ich životy nečakane zmení mladá kráska s ohnivými vlasmi. Stane sa posledným modelom otca Renoira, navráti mu stratenú mladosť a v psychicky nestálom Jeanovi svojou divokosťou vzbudí nečakané túžby a vášeň k filmovému umeniu.

Svrček a nočná hviezda

** sobota 23., nedeľa 24. marca o 16:00 h**
81 min./ Vstupné 1,50 €/ Uvádza Continental/ MP USA/SD

Film nás pozýva na animovanú rozprávku o malom muzikantovi svrčkovi s odvážnym srdcom. Malý svrček je muzikant, ktorý hrá a spieva svojim kamarátom v lese. Šťastné a veselé chvíle sú však náhle preč. Do lesa sa nasťahuje škaredá a zlá jašterica Wartlord. Ktorá zakáže v lese hudbu. Unesie svrčkovú najlepšiu kamarátku Lindu – nočnú hviezdu. A tak svrček spolu so svojimi kamarátmi sa musia postaviť silnému a zlému nepriateľovi a tak zachrániť Lindu a celý les.

Atlas mrakov

** sobota 23., nedeľa 24. marca o 18:00 h**
172 min./ Vstupné 2,80 €/ Uvádza Magic Box/ MP od 12 r. Nemecko,USA / ČT

Filmová adaptácia svetového bestselleru Davida Mitchella rozpráva šesť žánrovo odlišných príbehov, ktoré sa odohrávajú v rôznych obdobiach a na rôznych miestach od začiatku 19. storočia až po post-apokaliptickú budúcnosť. Tento film zmení doterajšie filmové vnímanie každého z nás. Je jedinečný svojou formou, tak ako je jeho literárna predloha. Vynikajúce hviezdne obsadenie Tom Hanks, Hugh Grant, Susan Sarandon, Hugo Weaving a mnohi iných.

Ukážky filmov 21.2.2013
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM