Erik Bojničan Kultúra

Hudobný zážitok v Hlohovci: V našom meste vystúpi Suchoňovo kvinteto

Na Hlohovčanov čaká zaujímavý hudobný zážitok. V našom meste sa už čoskoro predstaví Suchoňovo kvinteto.

Ilustračný obrázok k článku Hudobný zážitok v Hlohovci: V našom meste vystúpi Suchoňovo kvinteto
Zdroj: TASR

Na druhom podujatí z jesenného cyklu koncertov B-dur sa predstaví komorný súbor Suchoňovo kvinteto spolu s klaviristom Matejom Arendárikom.

Suchoňovo kvinteto počas vyše 40-ročnej existencie uskutočnilo množstvo koncertov doma a v zahraničí, rozhlasové nahrávky, koncerty pre deti a mládež a vernisáže.

Kvinteto taktiež viackrát účinkovalo v Mirbachovom paláci v Bratislave, na Košickej hudobnej jari, na medzinárodných letných festivaloch v kúpeľných mestách, v Austria Center vo Viedni, či na koncertoch v Maďarsku, Poľsku, Francúzsku a dokonca aj v zámorskej Brazílii a USA. V Empírovom divadle si tak budú môcť Hlohovčania vychutnať vskutku zaujímavý koncert.

Prečítajte si: Takýto stres v Hlohovci zažila Hudba z Marsu: Pre publikum ale má jasný odkaz!

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Súbor sa predstaví s významným slovenským klaviristom Matejom Arendárikom. Ten počas štúdií Akadémie múzických umení v Prahe zdokonaľoval svoje umenie ako účastník medzinárodných majstrovských kurzov, vystupoval v popredných koncertných sálach doma i vo svete a v roku 2014 sa prezentoval aj recitálom v rámci festivalu Bratislavské hudobné slávnosti.

Prečítajte si: Zavíta k nám discgolfová elita: Hlohovec bude hostiť majstrovstvá Slovenska

Podujatie je druhým z cyklu komorných koncertov B-dur, ktorý je zameraný predovšetkým na hudbu 20. a 21. storočia, ale nebudú chýbať ani skladby z obdobia baroka a romantizmu. Tie na jeseň odprezentuje niekoľko renomovaných slovenských súborov a interpretov ako Zuzana Grejtáková, Boris Lenko či Milan Paľa a Ladislav Fančovič. V hlohoveckom Empírovom divadle sa tento komorný koncert uskutoční už v nedeľu, 9. októbra so začiatkom o 17:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM