Erik Bojničan Squash

Hlohovskí squashisti majú za sebou majstrovstvá Slovenska: V ťažkých zápasoch chýbalo športové štastie

Hlohovských sqashisti tentokrát na majstrovstvách Slovenska nezabojovali o medaile. Teraz sa koncentrujú na extraligu.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovskí squashisti majú za sebou majstrovstvá Slovenska: V ťažkých zápasoch chýbalo športové štastie
Zdroj: Dnes24.sk

Skončili už v poradí devätnáste Majstrovstvá Slovenska v squashi seniorov v kategórii mužov i žien. Účasť na tomto vrchole sezóny si vybojovalo aj šesť hráčov obliekajúcich dres squashového klubu ROIN Hlohovec, ktorý má svoj domovský stánok a tréningové centrum v Relaxy clube v Hlohovci. Z hlavného 32-miestneho pavúka sa podarilo prekĺznuť do druhého kola z našich reprezentantov iba Attilovi Dobaiovi, ktorý však v ďalšom kole nestačil na Petra Hrúzika. Podobne aj zvyšok tímu zostal za očakávaniami, ktoré predostrel člen tímu Marián Kamenčík, hoci natrénované na dobrý výsledok mali viacerí.

„Určite zamrzí skoré vypadnutie Roberta Dobaia – majstra Slovenska z roku 2005, alebo aj Ľubomíra Solčanského – štvrťfinalistu z minulého roka, či veľkú nádej hlohovského squashu, juniora Lukáša Tužinčina,“ popísal priebeh Kamenčík, podľa ktorého tak Hlohovčania nepotvrdili svoje ambície z ostatného šampionátu, kde mali zastúpenie aj vo štvrťfinálových bojoch. „Veríme, že na šampionáte o rok budú výsledky lepšie a na stranu našich sa prikloní aj kus športového šťastia,“ pokračuje Kamenčík.

Priaznivci squashu v Hlohovci majú možnosť podporiť našich hráčov nielen v pokračujúcich turnajoch A, B a C kategórie, no najmä v slovenskej extralige družstiev seniorov, kde oba naše tímy bojujú o účasť vo final four. „Očakáva sa minimálne obhajoba bronzovej medaile z minulej sezóny. Ďalej budú pre naše farby zaujímavé aprílové Majstrovstvá Slovenska juniorov, na ktorých sa pravidelne umiestňuje Lukáš Tužinčin medzi najlepšími,“ prezrádza o plánoch Kamenčík.

Klub podľa neho verí v zisk cenného kovu, keďže za ostatne dva roky nabral výrazne skúsenosti nielen na slovenských seniorských turnajoch, ale aj účasťou v českej squashovej lige, kde je konkurencia oveľa väčšia či na rôznych juniorských turnajoch v zahraničí.

„Na záver iba pripomeniem, že bonbónikom prebiehajúcej sezónu budú májové (27. – 30. 5.) Majstrovstvá Európy jednotlivcov organizované Slovenskou squashovou asociáciou v Bratislave, kde bude reprezentovať Slovensko kvarteto semifinalistov z Majstrovstiev Slovenska,“ dodal Kamenčík.

Foto: Dušan Richtárik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM