Erik Bojničan Samospráva

Hlohovskí poslanci schválili trhové poriadky: Kedy budú Deň kvetov a Fraštacký trh?

Poslanci mestského zastupiteľstva v Hlohovci odsúhlasili trhové poriadky pre Deň kvetov aj Fraštacký trh. Podujatia do Hlohovca zavítajú už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovskí poslanci schválili trhové poriadky: Kedy budú Deň kvetov a Fraštacký trh?
24
Galéria

Mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadaní odsúhlasili trhové poriadky pre podujatia, ktoré sa tešia priazni Hlohovčanov – Fraštacký trh a Deň kvetov. Známe sú už aj dátumy ich konania, zapísať si ich teda môžete do kalendárov už teraz.

Deň kvetov

Populárny Deň kvetov zavíta do nášho mesta už po osemnásty raz. Ako rozhodli hlohovskí poslanci, trhovým dňom bude po novom sobota v druhom kalendárnom týždni v mesiaci máj príslušného kalendárneho roka. Tento rok sa teda populárne podujatie bude konať v sobotu 13. mája. Predajný čas je podľa nového trhového poriadku od 6.00 hod. do 16.00 hod.

Trhovým miestom je podľa tohto všeobecne záväzného nariadenia Námestie svätého Michala. Okrem iného sa návštevníci môžu tešiť na množstvo kvetov, priesad, sadeníc, ozdobných krov, semená kvetov a zeleniny. Na predaj podľa trhového poriadku budú aj výrobky vlastnej výroby remeselníkov, spojený s prípadnou prezentáciou ľudového remesla.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Fraštacký trh

Fraštacký trh má kratšiu tradíciu, v Hlohovci sme si ho mohli po prvýkrát užiť v roku 2015. Spojenie farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z Hlohovca, ale aj širokého okolia, spolu s kultúrnym programom si však získalo mnohých fanúšikov.

Trhové dni Fraštackého trhu sú podľa nového trhového poriadku maximálne 2 dni v roku, a to 1-krát v jarných mesiacoch a 1-krát v jesenných mesiacoch a predajný čas je od 08:00 hod. do 18:00 hod. Miesto konania bude vo Františkánskom parku na Františkánskom námestí.

Jarná edícia obľúbeného trhu bude tento rok v sobotu 6. mája. Okrem výrobkov z domácej produkcie sa opäť budú konať aj rôzne vystúpenia či tvorivé dielne pre deti.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z minulého ročníka jarnej edície Fraštackého trhu.

Atmosféra jarného Fraštackého trhu zachytená na FOTKÁCH
24
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM