Erik Bojničan Kultúra

Hlohovské kino Úsmev v marci: Aké filmové novinky uvidíme našom meste?

Aké filmy si pre nás na mesiac marec pripravilo hlohovské Kino Úsmev? Ponuka je opäť žánrovo bohatá, od klubových filmov po rozprávky pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovské kino Úsmev v marci: Aké filmové novinky uvidíme našom meste?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V mesiaci marec nás v Kine Úsmev čaká viacero zaujímavých filmových premiér. Aby vám neušla žiadna lahôdka strieborného plátna, pozrite si prehlad filmov, ktoré sa budú v Hlohovci premietať.

Sámska krv – Filmový klub Urania 1919

Štvrtok 2. marec o 19:00

Štrnásťročná Elle Marja je Sámská dievča, ktorá sa venuje chovu sobov. Je vystavená rasizmu éry tridsiatych rokov minulého storočia a ponižujúcim vyšetreniam na svojej internátnej škole. Začne snívať o novom živote. K jeho dosiahnutiu je ale nutné stať sa niekým iným a pretrhnúť všetky zväzky s rodinou aj svoju rodnou kultúrou.

Somnia: Zlo nikdy nespí

Piatok 3. marec o 19:00

Potom, čo Jessie a Mark stratili svojho syna, adoptujú do svojej starostlivosti 8 ročného chlapčeka Codyho. Cody je nesmierne citlivý a milý. Má jedno veľké tajomstvo – bojí sa zaspávania. Jessie s Markom spočiatku predpokladajú, že jeho averzia k spánku je trauma z jeho predchádzajúcich nestabilných domovov. Čoskoro ale zistia niečo úplne iné: že Codyho sny sa stávajú skutočnými, keď spí.

Traja psí mušketieri

Sobota 4. marec o 17:00

Keď sa pár zlodejov vkradne do domu a ukradnú vianočné darčeky a všetku výzdobu, musia sa traja statoční psí priatelia Hafos, Aportos a Azoramis vydať na cestu a vyňuchať spôsob, ako zachrániť pokojné a šťastné Vianoce.

Bezva ženská na krku

Sobota 4. marec o 19:00

Sympatická Eliška je na plný úväzok milujúcou manželkou charizmatického a bohatého Pavla. Avšak len do tej doby, kým ju na prahu štyridsiatky milým a korektným spôsobom požiada o rozvod. Eliška sa rozhodne začať od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke.

Učiteľka

Streda 8. marec o 18:00

Zdanlivo empatická a láskavo vyzerajúci učiteľka manipuluje prostredníctvom svojich žiakov ich rodičmi za účelom osobného obohatenia. Nájdu sa však tri rodiny, ktoré sa rozhodnú učiteľke vzoprieť a súčasnú situáciu sa spoločne s riaditeľkou školy pokúsia zvrátiť. Ide o príbeh univerzálny, ktorý by sa mohol odohrať kdekoľvek a v akejkoľvek dobe.

Noc na zemi – Filmový klub Urania 1919

Štvrtok 9. marec o 19:00

Film je členený do piatich poviedok, odohrávajúcich sa zároveň počas jeden noci v rôznych časových pásmach v piatich veľkých mestách (Los Angeles, New York, Paríž, Rím, Helsinki) a v zodpovedajúcich jazykoch. Aktérmi sú miestni taxikári a ich pasažieri. Režisér Jim Jarmusch jemne parafrázuje typické postavy, žánre a štýly jednotlivých kinematografií.

Café society

Piatok 10. marec o 19:00

Bobby žije s večne sa hašterívými rodičmi a bratom Benom. Bobbymu je jasné, že potrebuje zmeniť prostredie. Odlieta do Hollywoodu. Tu začne pracovať ako poslíček pre strýčka Phila, ktorý je mocným agentom filmových hviezd. Vstupuje do sveta opojných večierkov, plných celebrít, modeliek, playboy. Na prvý pohľad sa však zamiluje do strýkovej pôvabnej asistentky Vonnie.

Konečne doma

Sobota 11. marec o 17:00

Na našu krásnu modrú planétu dorazili mimozemskí votrelci. Ich planétu zničili nepriateľskí Gorgovia. Takto ale nezačína film o vojne svetov, ale čarovná a vtipná animovaná filmová komédia. Mimozemská invázia Buvov na Zemi je celkom vľúdna a láskavá – Buvovia svoj nový domov začnú prerábať k obrazu svojmu. Ľudí jednoducho presťahujú do Austrálie, kde im doprajú vďaka svojej vyspelej buvanskej technike veľmi pohodlný život. Pri tomto sťahovaní im ale prekĺzne medzi prstami dievča menom Tipy, ktorá od tej chvíle hľadá svoju mamu.

Dieťa Bridget Jonesovej

Sobota 11. marec o 19:00

Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách sa neskončilo. Bridget Jonesova je stále bez chlapa. A tretí diel nám odhalí, že tým hlavným malérom bude neplánované tehotenstvo. Taká vec dokáže vykoľajiť aj životom ostrieľanú Bridget. Žiaľ, absolútne netuší, kto je otec. Ako sa to rýmuje s faktom, že je stále bez chlapa?

Chlapci – Filmový klub Urania 1919

Štvrtok 16. marec o 19:00

Kim, Momo a Bella sú kamarátky, ktoré majú problémy so školskou šikanou. Útočiskom sa im stane záhradný skleník, kde sa jedného dňa dostanú k semienku, z ktorého cez noc vyrastie tajomná kvetina. Keď sa rozhodnú ochutnať plod z jej bobúľ, netušia, že ich rastlina dokáže premeniť na chlapcov. Kúzlo však trvá len jednu noc

Skôr než pôjdem spať

Piatok 17. marec o 19:00

Christine utrpela poškodenie mozgu, pri ktorom sa jej počas noci zakaždým vymaže pamäť. A tak každé ráno musia znovu a znovu zisťovať, kým je, čo v živote prežila. Jej manžel Ben jej dennodenne trpezlivo pomáha za pomoci fotoalbumov a rozprávania. Druhým Christinim sprievodcom v hmlách jej je psychiater Edmund, s ktorého pomocou si vedie videodenník. A ten ju jej vlastným hlasom jedného dňa varuje: „Never nikomu!“ Denníkové záznamy spustia sériu udalostí, ktoré majú strašné následky. Christine začína pochybovať o všetkých, ktorí sa jej snažili pomáhať.

Kubo a čarovný meč

Sobota 18. marec o 17:00

Chlapci Kubovi talent rozprávať rozprávky, závidia. Jemu však pomáha uživiť seba a chorú matku. V priľahlej dedine ohromuje obyvateľov svojím rozprávaním, ktoré končia vždy pred západom slnka. Domov sa musí vrátiť pred zotmením, inak by ho podľa matky mohla stihnúť strašná kliatba. Jedného večera sa však vrátiť nedokáže. A varovanie sa premení na skutočnosť. Zrazu si uvedomí, že sa stal hrdinom vlastného dobrodružného príbehu.

Egon Schiele

Sobota 18. marec o 19:00

Maliar a grafik Egon Schiele bol jedným z najprovokatív­nejších viedenských umelcov začiatku 20. storočia. Doby, počas ktorej sa pomaly a takmer nepozorovane chýlila ku koncu jedna veľká dejinná éra. Doby, kedy sa v kultúre a vo výtvarnom umení snáď najvýraznejšie začali búrlivo presadzovať úplne nové smery. Návštevníci galérií boli prvýkrát vystavení trúfalej tvorbe expresionistov a kubistov, objavujú sa aj prvé abstraktné diela

Realita – Filmový klub Urania 1919

Štvrtok 23. marec o 19:00

Nesmelému filmárovi Jasonovi sa môže splniť sen. Bohatý producent Bob Marshall súhlasí, že zafinancujeme jeho hororový film. S jedinou podmienkou: Jason má 48 hodín na to, aby objavil najlepší výkrik v histórii filmu. Jeho hľadanie sa však postupne mení na nočnú moru…

V zajatí démonov 2

Piatok 24. marec o 19:00

Film nadväzuje na fenomenálny celosvetový úspech Wanovho filmu V zajatí démonov. Teraz však manželský pár odcestuje do severného Londýna vyšetrovať jeden z najhrôzostraš­nejšie prípadov paranormálnych aktivít, aby pomohol slobodnej matke, ktorá žije sama so svojimi štyrmi deťmi v dome zamorenom zákernými duchmi.

Ľadová sezóna

Sobota 25. marec o 17:00

Tento film je veľkolepým a zábavným dobrodružstvom živelného ľadového medveďa, ktorý sa dostal mimo svoj živel. Ten veľký slávny New York sa na neho a jeho parťákov tvári spočiatku s nedôverou, ale čoskoro sa ukáže, že táto partička vie prelomiť ľady

Ja, kocúr

Sobota 25. marec o 19:00

Tom Brand je závratne úspešný, neuveriteľne bohatý, ale „blbec“. Snahe postaviť najvyšší mrakodrap na severnej pologuli, je pripravený obetovať čokoľvek. Tomov pracovný život ho od jeho rodiny odcudzil. Zanedbáva oddanú manželku Lary, ako i dospelého syna Davida a ignoruje dožadovanie o pozornosť dcérky Rebeccy. Tá si k 11. narodeninám želá mačičku. Tom sa náhodou ocitá vo zverimexe čudáckeho Felixa Perkinsa, ktorý presne vie, čo Tom potrebuje a predá mu veľkého kocúra menom pán Fuzzypants. Po ceste na dcérinu párty má Tom nehodu. Po prebudení zisťuje, že zatiaľ čo jeho telo leží v kóme v nemocnici, jeho myseľ sa ocitá v tele kocúra.

Cudzejší ako raj – Filmový klub Urania 1919

Štvrtok 30. marec o 19:00

Willie by najradšej zabudol, že pred desiatimi rokmi sa ešte volal Béla Molnár a do New Yorku prišiel z Maďarska. Dnes trávi dni povaľovaním v posteli a pitím piva, podvádza v pokri, alebo len tak precvičuje svoj newyorský prízvuk. Jedného dňa dostane od rodiny správu, že ho navštívi šestnásťročná sesternica Eva. Wille ju považuje za nedospelé decko a navyše je i nepríjemnú pripomienku na odcudzenú rodinu v Maďarsku.

Päťdesiat odtieňov čiernej

Piatok 31. marec o 19:00

Držte si bránice, do kín prichádza dráždivá a na päťdesiat spôsobov šťavnatá paródia. Rovnako ako šedá bestsellermi prináša niektoré šokujúce odhalenia a hneď tým prvým je, že erotický hit a drzá potmehúdska komédia idú nehorázne dobre dohromady!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM