Erik Bojničan Rôzne

Hlohovské deti pomáhajú Afrike: Dobrá novina tu funguje už viac ako 15 rokov

Dobrá novina je celoslovenský projekt, ktorý sa koná už od roku 1995. V Hlohovci sa koleduje takmer od začiatku. Deti aj tento rok pomohli piesňami vyzbierať peniaze, ktoré poputujú do afrických krajín

Ilustračný obrázok k článku Hlohovské deti pomáhajú Afrike: Dobrá novina tu funguje už viac ako 15 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovské deti sa pod záštitou pastoračného centra krTko aj tento rok zúčastnili charitatívnej akcie Dobrá novina. 22 detí a 8 dospelých sprevádzajúcich bolo rozdelených do štyroch skupín. Koledovaním vyzbierali krásnych 1478 eur.

„Peniaze budú použité na podporu najmä dlhodobých projektov v Keni, Sudáne a pod. Podporuje sa vzdelávanie detí aj dospelých, rehabilitačné a zdravotné centrá, fungovanie studní a pod“, prezradila nám koordinátorka Dobrej noviny v Hlohovci Andrea Kleimanová.

„Afrika si nesmierne váži tejto podpory.Otec biskup z jednej z kenských diecéz, ktorý bol tento rok na Slovensku je fascinovaný tým, že slovenské deti bez nároku na odmenu len tak nezištne, so spontánnosťou a radostnou láskou sú ochotné každý rok kráčať ulicami, klopať na dvere, prinášať radosť a týmto činom priamo podporovať projekty“, pokračuje Kleimanová.

„Koledovali sme 26.12.2014 na sv. Štefana, kedy je ešte rodina spolu vo sviatočnej atmosfére. Tesne pred začatím koledovania sme dostali kňazské požehnanie, aby sme radostnú novinu niesli do rodín s duchovnou silou a láskou“, dodáva Kleimanová.

FOTO: Pastoračné centrum krTko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM