Erik Bojničan Samospráva

Hlohovecké kultúrne centrum bude mať nového riaditeľa: Koho poslanci odsúhlasili?

V Mestskom kultúrnom centre v Hlohovci dôjde k zmene na vedúcej pozícii. Nového riaditeľa odsúhlasili poslanci mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovecké kultúrne centrum bude mať nového riaditeľa: Koho poslanci odsúhlasili?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na poste riaditeľa Mestského kultúrneho centra dôjde k zmene. Otázka nového vedenia tejto organizácie sa riešila na ostatnom mestskom zastupiteľstve.

Vzdanie sa funkcie

Ako povedal primátor Hlohovca Miroslav Kollár, dôvodom zmeny je vzdanie sa funkcie doterajšou riaditeľkou Máriou Landlovou. Tá šéfovala kultúrnemu centru od decembra minulého roku. M. Landlová uviedla, že dôvodom jej odstúpenia je havarijný stav budov i nezáujem o spoluprácu zo strany niektorých zamestnancov Mestského kultúrneho centra.

Ďalej dodala, že dôvodom je tiež rozpočet, ktorý podľa nej nezahŕňa možnosť odstránenia nedostatkov a závad na kultúrnych zariadeniach.

Nový riaditeľ

Novým riaditeľom sa stane Ľudovít Moder, ktorý je v súčasnosti zamestnancom Mestského kultúrneho centra. Ľ. Moder sa podľa dokumentu schváleného poslancami ujme funkcie riaditeľa 8. júna 2017. Ako však uviedol primátor, jedná sa o dočasné riešenie.

„Vzhľadom na vzdanie sa funkcie Márie Landlovej budeme v krátkom čase vypisovať výberové konanie na nového riaditeľa. Ale vzhľadom na momentálny vnútorný stav a zastupovanie inštitúcie navonok navrhujeme dočasne vymenovať za riaditeľa Ľudovíta Modera,“ povedal na zastupiteľstve M. Kollár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM