Erik Bojničan Rôzne

Hlohovecké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovecké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi hlohoveckými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

„Ja by som za najnebezpečnejšiu označil hlavne Hlohovú ulicu, hlavne jej hornú časť, ako sú autobusové zastávky. Prechádza tam krážom cez ulicu veľa chodcov, ktorí často do cesty vstupujú spoza autobusov, alebo dodávok, ktoré zásobujú a stoja pri ceste. Aj keď je to rovinka, po tejto ulici je najlepšie ísť 30-kou ak nie menej a hlavne, keď nasneží,“ vysvetľuje vodič František. (foto v galérii č. 1)

Medzi obávané miesta na hlohoveckých cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako to ďalšiu Podzámsku ulicu, konkrétne križovatku, z ktorej sa odbočuje na Michalskú ulicu. „Kedysi to bol bezproblémový úsek, no po zmene dopravného značenia treba teraz zvýšiť pozornosť, pretože si na to stále miestni nevedia zvyknúť a tí, ktorí idú križovatkou prvý krát duplom. Každý po tejto ceste ide automaticky rovno a nepozerá na značky, kde sa zmenila hlavná na vedľajšiu. Aj po viac ako roku sa tam pravidelne stáva, že vodiči na seba trúbia,“ hovorí Marek. (foto v galérii č. 2)

Našu trojicu obávaných miest uzatvára Vinohradská ulica, o ktorej sme písali aj v súvislosti s výtlkmi na vozovke. Podľa vodiča Thomasa sú na tejto ulici problém aj po oboch stranách zaparkované autá, ktoré sťažujú prejazd. (foto v galérii č. 3)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na hlohovec@global24.sk.

Foto: ilustračné

Toto sú miesta v Hlohovci, kde si podľa vodičov treba dávať extra pozor
3
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM