Webnoviny - Rôzne

Hlohovecká Zentiva je na predaj

Hlohovecká Zentiva je na predaj. Francúzsky koncern Sanofi sa rozhodol, že predá závod na výrobu liečiv, ktorý je súčasťou jeho východoeurópskej vetvy na výrobu generických liekov Zentiva.

Zentiva Hlohovec vlani so ziskom 55 mil. eur. Informuje o tom internetový portál etrend.sk. Hľadanie nového investora sa už začalo, Sanofi ho chce uzavrieť čo najrýchlejšie.

Hľadanie nového vlastníka pre hlohovecký závod je výsledkom faktu, že je súčasťou širšieho zoskupenia producentov generík aj v ďalších krajinách a Sanofi nemá pre všetky svoje závody Zentivy dostatok práce. „Koncern sa rozhodol, že ďalej si nechá fabriky Zentivy v Česku, Rumunsku a Turecku, no slovenský závod predá,“ uvádza portál.

Nový majiteľ pritom podľa neho môže rátať s tým, že koncern si bude v Hlohovci naďalej objednávať výrobu niektorých svojich liekov. Prácu pre časť výrobných liniek hlohoveckého závodu teda nový investor bude mať zabezpečenú od terajšieho majiteľa.

Spoločnosť Sanofi získala výrobný závod v Hlohovci v marci 2009 ako súčasť svojej akvizície Zentivy. Hlohovecký závod zabezpečuje výrobu účinných látok, medziproduktových liekových formulácií, výrobu dávkových foriem a primárne a sekundárne balenie tuhých, kvapalných a polotuhých liekov. Vlani jeho zisk predstavoval 55 mil. eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM