Erik Bojničan Správy

Hlohovec zasiahla vlna dobrých skutkov: Peňaženka plná eur aj zlatá retiazka sa dostali k späť k majiteľom

Čestní nálezci ešte nevymreli. Schválne, čo by ste robili vy ak by ste na ulici našli peňaženku s 490 eurami, či zlatú retiazku?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec zasiahla vlna dobrých skutkov: Peňaženka plná eur aj zlatá retiazka sa dostali k späť k majiteľom
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, v uplynulých týždňoch Mestská polícia v Hlohovci sprostredkovala odovzdanie nájdenej peňaženky s dokladmi a väčšou hotovosťou, a tiež zlatej retiazky, ktoré na MsP odovzdali čestní nálezcovia.

V prvom prípade išlo podľa mesta o peňaženku, ktorú našiel a odovzdal občan Hlohovca. „Okrem dokladov v nej bola aj hotovosť 490 eur. MsP kontaktovala majiteľa peňaženky, ktoréto totožnosť zistili z dokladov a následne mu bola peňaženka vrátená,“ hovorí Hrinková Siebenstichová.

Podobne iná občianka Hlohovca priniesla podľa radnice zlatú retiazku s krížikom, ktorú našla na ulici a len o niekoľko minút prišiel občan Hlohovca nahlásiť stratu retiazky, ktorá sa tak vďaka poctivej nálezkyni dostala späť k majiteľovi.

„Tieto dva konkrétne prípady z posledných dní sú modelovým príkladom, ako má občan postupovať pri nájdení cudzej veci alebo strate vlastnej,“ pokračuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Straty a nálezy v rámci mesta Hlohovec nahlasujte alebo odovzdávajte Mestskej polícii. Tá o stratách a nálezoch informuje na stránke mesta v sekcii Mestská polícia . K dnešnému dňu eviduje MsP podľa radnice niekoľko nájdených bicyklov či kľúčov.

Čítajte tiež:

Mestskí policajti a ich zásahy v teréne: Pozrite si rebríček TOP lokalít v Hlohovci!

Mestskí policajti budú mať nového šéfa: Komisia s primátorom odporučí poslancom jedno meno

Policajti v Hlohovci riešili za uplynulý rok až 1 518 priestupkov: Pozrite, koľko nazbierali do mestskej kasy!

Správa ktorá prekvapí: Policajti spravili cez sviatky raziu na tínedžrov v hloveckých krčmách!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM