Martin Károly Správy

Hlohovec varujú pred búrkami aj silným dažďom: V týchto hodinách vonku bacha!

Pripravte sa vopred na výčiny počasia. Hlohovecký okres totiž varujú meteorológovia nie iba pred búrkami, ale aj silným dažďom, ktorý môže byť s nimi spojený. Kedy majte oči na stopkách?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec varujú pred búrkami aj silným dažďom: V týchto hodinách vonku bacha!
Zdroj: TASR

Bez dáždnika by ste von chodiť určite nemali. „V okrese Hlohovec sa ojedinele očakáva výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvád­zajú meteorológovia, ktorí vydali výstrahu 1. stupňa pred búrkami. Tá u nás platí v utorok od od 14:00 do 21:00 a tiež aj v stredu a to konkrétne od 10:00 do 23:00 hod.

Pripravte sa, že počas búrok môžeaj poriadne spŕchnuť. „S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 15 – 25 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 25 m/s,“ informuje ďalej SHMÚ vo výstrahe na utorok. V stredu môžu byť úhrny ešte o čosi vyššie a to 20 – 40 mm.

Intenzita sprievodných javov je podľa slov meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM