Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec už dýcha vianočnou atmosférou: FOTO z vysvietených ulíc nášho mesta

Hlohovčania už na vlastnej koži cítia blížiace sa sviatky pokoja a radosti. Mesto po zotmení zdobí vianočná výzdoba všakovakých tvarov a farieb.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec už dýcha vianočnou atmosférou: FOTO z vysvietených ulíc nášho mesta
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Do začiatku adventu zostáva už len krátky čas a atmosféra najkrajších sviatkov roka sa stupňuje. Tak je to i v našom meste. Aj Hlohovec už začal dýchať sviatočnou atmosférou a to aj vďaka vianočnej výzdobe. Práve jej inštaláciu mohli obyvatelia nášho mesta pozorovať počas ostatných dní.

Umiestňovanie vianočných gúľ, stromčekov a hviezd, vyhotovených z neónových trubíc, prebiehalo za pomoci hydraulickej zdvižnej plošiny. Štandardne bola výzdoba inštalovaná na frekventovaných miestach v centre Hlohovca a okolitých uliciach. Vo vianočnom šate sú už ulica Slovenského národného povstania, Pribinová, Školská či pešia zóna na ulici Milana Rastislava Štefánika.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavne po západe slnka môžeme v Hlohovci vidieť výzdobu najrôznejších tvarov a farieb, ktorá púta oči ľudí. „Videli sme ráno v meste, ako vešajú výzdobu, tak sme zobrali deti na prechádzku, aby sme sa pomaly navnadili na Vianoce. Mesto v tomto období pôsobí úplne inak. Tešíme sa už aj na vianočné trhy,“ povedala nám mladá mamička, ktorá so svojou rodinou obdivovala výzdobu na Pribinovej ulici.

Mesto má ohľadom vianočnej výzdoby v pláne aj novinky. Ako uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová, v príprave je nákup nových prvkov, ktorý je to v štádiu výzvy na predloženie cenových ponúk od možných dodávateľov dekorov. Nové dekory podľa jej slov budú umiestnené na Námestí svätého Michala, kde bude slávnostne vysvietený aj vianočný stromček.

Na rozsvietenie stromčeka si budú musieť Hlohovčania ešte pár dní počkať, no najmä detváky sa majú na čo tešiť. V utorok 6. decembra so začiatkom o 17:30 sa chystá s jeho spustením paráda, ktorá zaručene poteší. Okrem Mikuláša a sladkých odmien pre najmenších sa počas slávnostného spustenia stromčeka chystá aj divadelné predstavenie a nebude chýbať ani ohňostroj.

Pozrite si v priloženej fotogalérii Hlohovec rozsvietený vianočnou výzdobou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotogaléria: Vianočná výzdoba v Hlohovci v celej svojej kráse
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM