Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec sprístupnil nový mapový portál mesta: Čo aplikácia ľuďom umožňuje?

Mesto Hlohovec sprístupnilo verejnosti novú aplikáciu. Ide o mapový portál mesta s údajmi z interného geografického informačného systému.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sprístupnil nový mapový portál mesta: Čo aplikácia ľuďom umožňuje?
1
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cez aplikáciu WebGIS na podklade orientačnej, leteckej alebo historickej leteckej mapy má užívateľ možnosť vyhľadávania objektov podľa rôznych tém, ako sú kataster nehnuteľností, názvy ulíc, národné kultúrne pamiatky, pamätihodnosti, významné miesta i hranice rôznych druhov na území mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Vďaka WebGIS je, ako uviedla Hrinková Siebenstichová, možné na mape mesta lokalizovať školy, detské ihriská, pamiatky, kultúrne inštitúcie a iné objekty. „Pri niektorých z nich môže užívateľ získať aj popisné informácie a kontakty, pri vybraných tiež zobraziť fotografie. Aplikácia umožňuje zapínanie a vypínanie vrstiev podľa legendy, tematických zobrazení a prácu s mapou pomocou intuitívnych pomôcok ako vyhľadávanie, približovanie, tlač, meranie či exporty údajov,“ povedala hovorkyňa.

Odbor stratégie, rozvoja mesta a územného plánovania na mestskom úrade v Hlohovci, ktorý zodpovedá za obsah mapového portálu, bude zobrazované témy podľa potrieb dopĺňať a aktualizovať. Dostupný je na stránke mesta Hlohovec a na stránke WebGIS.

Verejnosti dostupný mapový portál tohto typu je ďalším krokom k elektronizácii služieb v oblasti verejnej správy a sprístupňovaniu dostupných údajov mesta Hlohovec jeho obyvateľom. V prvom polroku 2017 bude podľa Hrinkovej Siebenstichovej nasledovať aj nová podoba internetovej stránky mesta s posilneným spravodajským obsahom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Hlohovec sprístupnil novú aplikáciu: Mapový portál mesta
1
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM