Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec sa rozhodol zvýšiť počet kamier v meste: TOTO sú nové lokality

Na bezpečnosť a poriadok v Hlohovci dohliadajú aj bezpečnostné kamery. Ich počet sa mesto rozhodlo zvýšiť.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sa rozhodol zvýšiť počet kamier v meste: TOTO sú nové lokality
Zdroj: TASR

Hlohovec už viac ako 13 rokov monitoruje kamerový systém. Aktuálny počet kamier spomínaného systému je 19. Pomocou kamerového systému podľa informácií z mestskej stránky boli zachytené včas rôzne bitky, či rôzne formy vandalizmu, znečisťovanie verejného priestranstva, ale i iná protispoločenská činnosť.

Mesto ďalej uvádza, že zachytená bola i ozbrojená lúpež, ale aj krádež tovaru, či napríklad okradnutie staršieho muža sediaceho na lavičke a podobne.

Samospráva sa najnovšie rozhodla kamerový systém rozšíriť. Na základe zmluvy zverejnenej mestom koncom decembra minulého roku sa jedná o dve lokality. „Predmetom tejto zmluvy je dodávka a montáž bezpečnostných kamier, ktoré budú monitorovať detské ihrisko na ul. Hájska v Hlohovci miestna časť Šulekovo (1 kamera + prenos) a zberný dvor na ul. Priemyselná v Hlohovci miestna časť Šulekovo (2 kamery),“ uvádza sa v zmluve.

Kamera na Hájskej ulici je už na svojom mieste. Termín dodania a sfunkčnenia kamier monitorujúcich zberný dvor na Priemyselnej ulici je podľa zmluvy najneskôr do 31.01.2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM