Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec rozširuje kamerový monitorovací systém: Pribudnú v týchto lokalitách

Na bezpečnosť v Hlohovci budú dohliadať dve nové kamery. Na akých miestach budú a koľko budú stáť?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec rozširuje kamerový monitorovací systém: Pribudnú v týchto lokalitách
Zdroj: Dnes24.sk

Už viac ako 13 rokov pomáha v práci mestským policajtom okrem iného i kamerový monitorovací systém. Hlohovec sa rozhodol pre jeho rozšírenie o dve bezpečnostné kamery v meste.

Pri zámku a v Šulekove

Na základe zmluvy zverejnenej mestom, jedna kamera bude umiestnená na ulici Zámok č. 1 k monitorovaniu objektu „Kaštieľ/Zámok“, ktorý je súčasťou komplexu kultúrnych pamiatok a druhá kamera bude umiestnená v miestnej časti Šulekovo na ulici Šulekova k monitorovaniu ulíc Šulekova, Mlynská a časti Podjavorinská s priľahlými budovami (Základná škola Vilka Šuleka, kostol, miestne obchodné centrum) ako aj autobusovej zastávky s priľahlými priechodmi pre chodcov.

Celková cena za dielo podľa zmluvy predstavuje 11 697,60 eura. Ako vo februári tohto roka informoval náčelník hlohovskej mestskej polície Vladimír Kollár, na tento projekt budú použité finančné prostriedky z Rady vlády pre prevenciu kriminality vo výške 9000 eur ako aj časť vlastných v percentuálnom pomere stanovenom v projekte. Podľa zmluvy je termínom ukončenia diela september 2017.

Aj rekonštrukcia

Hlohovec sa v tomto roku chystá aj na rekonštrukciu kamerového systému. „Na základe auditu servisnej obhliadky kamerového systému do rozpočtu sme zaradili finančné prostriedky vo výške 25 000 eur na celkovú rekonštrukciu kamerového systému vzhľadom k opotrebovaniu, dobe životnosti jednotlivých komponentov, kamier a prenosných zariadení,“ píše sa v rozpočte mesta.

Podľa rozpočtu mesta sa ráta aj s ďalším rozširovaním kamerového systému v budúcnosti, pričom do roku 2019 by malo byť v Hlohovci 23 bezpečnostných kamier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM