Erik Bojničan Správy

Hlohovec pod drobnohľadom: Koľko je v meste policajných kamier?

Mestská polícia má zriadený kamerový bezpečnostný systém, ktorého kamery sú rozmiestnené v rôznych lokalitách mesta. Viete, koľko ich je a ako policajtom pomáhajú?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec pod drobnohľadom: Koľko je v meste policajných kamier?
Zdroj: TASR

Mestská polícia zverejnila správu o svojej činnosti za prvý polrok 2015 a okrem zásahov v konkrétnych lokalitách prezradili informácie aj o kamerovom systéme, na ktorý sme sa tentokrát zamerali.

V Hlohovci 17 kamier

Kamerový monitorovací systém sa podľa správy o činnosti mestskej polície skladal zo 17 bezpečnostných kamier, z toho je 14 otočných, ktoré sa dajú ovládať z miesta veliteľa zmeny a 3 kamery pevné, ktoré sú nasmerované na vopred určenú pozíciu. 13 kamier je podľa policajtov ešte analógových a 4 sú už digitálne, preto je u nich kvalita obrazu podstatne vyššia.

Ako uvádzajú mestskí policajti v správe, kamery snímajú vybrané lokality v meste nepretržite 24 hodín, pričom všetky miesta, kde sú nainštalované kamery, sú viditeľne označené nálepkou „PRIESTOR MONITOROVANÝ KAMEROU MESTSKEJ POLÍCIE HLOHOVEC“.

Krádeže, výtržníctvo aj dopravné priestupky

„Výstupy z kamerového systému vo forme videa, fotografie, či prezretia záznamu pomáhali pri objasňovaní priestupkov a trestných činov. V 15 prípadoch bol poskytnutý záznam z kamerového systému PZ SR pri šetrení prípadov krádeží, poškodzovania majetku, dopravných nehôd, výtržníctva, ublíženia na zdraví,“ uvádzajú mestskí policajti.

Podľa správy o činnosti MSP bola prevádzkovaná chránená dielňa, ktorá napomáhala k intenzívnejšiemu využívaniu kamerového systému. V dielni podľa policajtov je výkon práce je od 06.00 hod. do 22.00 hod a boli v 4 zmenách, na kratší pracovný úväzok 4 hodiny denne, zaradení 4 pracovníci so zníženou pracovnou schopnosťou.

Prínos kamerového systému bol podľa mestských policajtov i v tom, že pri zachytávaní protiprávneho konania v monitorovanom priestore boli bez omeškania vysielané hliadky MsP k zjednaniu nápravy.

Čítajte tiež:

Nový šéf mestských policajtov sa ujal funkcie: Pozrite, aké zmeny chystá

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM