Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec chce revitalizovať vnútroblok na známom sídlisku: Takýto je plán mesta

Hlohovskí mestskí poslanci budú rozhodovať o schválení žiadosti o finančný príspevok. Tá sa týka revitalizácie vnútrobloku na jednom zo sídlisk.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec chce revitalizovať vnútroblok na známom sídlisku: Takýto je plán mesta
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na blížiacom sa zasadnutí mestského parlamentu v Hlohovci budú mať poslanci okrem iných vecí na stole i návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok za účelom realizácie projektu revitalizácie vnútrobloku na Podzámskej a Michalskej ulici.

Ihriská i výbeh pre psov

Pripravovaný projekt je podľa radnice zameraný na revitalizáciu zelene a obnovu verejných priestranstiev v danej lokalite a je tvorený aktivitami, ako sú stavebná úprava jestvujúceho športového ihriska a doplnenie prvkov Workout, detským ihriskom pre školské deti, detským ihriskom pre predškolské deti, výbehu pre psov či rozšírením verejného osvetlenia.

„Cieľom projektu je významne zregenerovať priestor vnútrobloku Podzámska – Michalská v súlade s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene,“ stojí v dôvodovej správe dokumentu.

Environmentálne hľadisko

Výzva na predkladanie žiadostí o finančný príspevok bola zverejnená v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Maximálny príspevok Európskeho fondu regionálneho rozvoja je 85 %, príspevok štátneho rozpočtu 10% a spolufinancovanie prijímateľa 5 %.

Ako sa ďalej uvádza v dokumente, táto výzva je zameraná aj na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry a adaptácie urbanizovaného prostredia na zmenu klímy, ako aj zavádzaním systémových prvkov znižovania znečisťovania ovzdušia a hluku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM