Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec chce modernizovať učebne na základných školách: Takéto sú plány mesta

Tri zo základných škôl v Hlohovci by sa mohli dočkať vynovení. Poslanci odsúhlasili žiadosti o finančný príspevok na modernizáciu viacerých učební.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec chce modernizovať učebne na základných školách: Takéto sú plány mesta
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec chce modernizovať učebne v troch základných školách. Predloženie žiadosti na získanie nenávratného finančného príspevku na realizáciu projektov a tiež ich prípadné spolufinancovanie odsúhlasili na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva hlohovskí poslanci.

Viacero učební

V pláne je modernizácia viacerých učební na troch základných školách v Hlohovci. Konkrétne sa jedná o modernizáciu učební biológie/chémie, jazykov a polytechniky v základnej škole M. R. Štefánika, modernizáciu učební biológie, chémie a IKT v základnej škole Koperníkova a modernizáciu učební jazykov, IKT a polytechniky v základnej škole A. Felcána.

„Učebne budú vybavené novým nábytkom a predovšetkým modernými učebnými pomôckami v zmysle odporúčaného vybavenia typizovaných učební,“ uvádza sa v dokumentoch schválených poslancami.

Cieľom projektov je podľa schválených dokumentov zvýšiť kľúčové kompetencie žiakov týchto základných škôl v Hlohovci prostredníctvom vybudovania moderných odborných učební.

Financovanie projektov

Požadovaná výška nenávratného finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu je pri projektoch týkajúcich modernizácie učební na úrovni 128 037,57 eur pri Základnej škole M. R. Štefánika, 160 285,60 eur pri Základnej škole Koperníkova a pri Základnej škole A. Felcána 113 019,60 eur.

Poslanci taktiež odsúhlasili financovanie z mestského rozpočtu na úrovni 5% z celkovej výšky rozpočtových nákladov projektov. Pri ZŠ M. R. Štefánika sa jedná o sumu 6 738,82 eur, pri ZŠ Koperníkova o 8 436,08 eur a pri ZŠ A. Felcána o sumu 5 948,40 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM