Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec bude mať nové osvetlenie: V ktorej mestskej časti bude a koľko bude stáť?

Mesto dostalo dotáciu na verejné osvetlenie. Do konca roka plánuje vymeniť viac ako 1 100 svietidiel.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec bude mať nové osvetlenie: V ktorej mestskej časti bude a koľko bude stáť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovalo na svojej stránke mesto Hlohovec, ministerstvo hospodárstva SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast schválilo mestu Hlohovec na základe žiadosti o nenávratný finančný príspevok dotáciu vo výške 746 306,66 eur na modernizáciu verejného osvetlenia. Celkové náklady projektu podľa mesta sú 785 585,79 eur, spoluúčasť mesta Hlohovec predstavuje 5 %.

V rámci prvej etapy modernizácie verejného osvetlenia na LED technológie bude podľa radnice do konca tohto roka vymenených 1 148 svetelných bodov a 9 rozvádzačov, čo predstavuje približne polovicu svetelných bodov v meste a výmena sa bude týkať „starého“ Hlohovca, t.j. takmer celej časti mesta až po železničné priecestie.

Ako ďalej uvádza mesto, práce v rámci projektu by sa mali realizovať do konca roka 2015 a výmena svietidiel sa bude realizovať z vysokozdvižných plošín, za prevádzky. Obmedzenia pre občanov majú byť len v minimálnej miere.

Úspora v spotrebe elektrickej energie na modernizovanej časti siete bude podľa mesta až 69 %. Ako uvádza mesto Hlohovec, v súčasnosti sa preveruje aj možnosti financovania modernizácie zostávajúcej časti siete verejného osvetlenia tak, aby kompletná rekonštrukcia bola realizovaná v roku 2016.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM