Zuzana Jakubičková Rôzne

Hlohovec bez odpadkov: Zapojte sa v sobotu do zbierania smetí

Psie výkaly, špina a namiesto trávy poletujúce smeti. Takto pôsobí v týchto dňoch Hlohovec. Obyvateľom kopy odpadkov v niektorých častiach mesta doslova vyrážajú dych. Pomôcť pri čistení okolia Hlohovca môžete aj vy, začína sa už túto sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec bez odpadkov: Zapojte sa v sobotu do zbierania smetí
Foto: Zuzana Jakubičková

Ak vám nie je jedno, že kopy odpadkov ležia v prírode v okolí Hlohovca, príďte to zmeniť v sobotu 23. marca. Skupina mladých ľudí vytvorila na sociálnej sieti udalosť s názvom Okolie Hlohovca bez odpadkov.

„Chceme začať zbierať odpadky v prvej z viacerých lokalít. Išlo by o priestor medzi železničným a cestným mostom zo Šulekovskej strany, plus Hlohovecká strana s Dilongovou ulicou. Odkedy sa tam postavilo Tesco priestor medzi hrádzou a Váhom vyzerá ako jedno smetisko, je len na iniciatívnych ľuďoch so vzťahom k prírode aby to zmenili“, vyjadril sa jeden z aktivistov Patrik Moravčík.

Projekt by mal odštartovať 23. marca o 10:00 hod. Dátum a čas sa ešte môžu zmeniť v závislosti od počasia.

„Každý kto má chuť pomôcť zbaviť prírodu odpadkov je vítaný“, pokračuje Patrik Moravčík.

Zraz bude pri Slovane. Odtiaľ sa bude zbierať odpad smerom k cestnému mostu. Po ukončení Hlohovskej strany sa aktivisti presunú na Šulekovskú stranu. „Každý si doneste rukavice, ostatné veci sú zabezpečené“, zdôraznil Patrik M.

Ako ukončenie upratovacej akcie Okolie Hlohovca bez odpadkov zorganizovali usporiadatelia netradičnú zabíjačku. Ochutnať na nej môžete vegánske špeciality ako sójový guláš, tlačenku, klobásky a fašírky. Atmosféru tohto gurmanského zážitku dotvorí živá hudobná improvizácia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM