Rôzne

Hlohovecké domácnosti: Tipnete si, na ktorej ulici ich je najviac a kde najmenej?

Niektoré ulice v Hlohovci majú stovky domácností. Sú však aj také, kde ich je ako šafránu. Pozrite si zaujímavé čísla z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovecké domácnosti: Tipnete si, na ktorej ulici ich je najviac a kde najmenej?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovec nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi tie menšie mestá na Slovensku. Podľa údajov z hlohoveckej radnice nás tu k 30. 6. 2016 žilo presne 21 462. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po sídliskách, ale aj väčších, či menších uliciach, ktorých tu máme viac ako 100. Na ktorých uliciach je najviac domácností a kde naopak najmenej?

Prvenstvo si v počte domácností, podľa údajov z mesta Hlohovec aktuálnych k 4. 2. 2016, drží Nitrianska ulica, na ktorej sa nachádza 493 domácností. Na Závalí ich je je o niečo menej (410). Nad hranicu tristo domácností sa dostali aj ulice Mateja Bela (352), Hollého (343), Podzámska (340) a Michalská s Vinohradskou, na ktorých je zhodne 322 domácností.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Okrem častí mesta, v ktorých sa nachádzajú stovky domácností, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, keďže ich v jednej ulici je len niekoľko. A ako by sa vám žilo na ulici, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky, teda na takých, kde je 5 a menej domácností? Takých ulíc je v našom meste až 20.

Koľko domácností, teda, môže byť na ulici s ich najmenším počtom? Ak ste tipovali, že aspoň jedna, váš tip nebol správny. V Hlohovci sa nachádzajú dokonca dve ulice, na ktorých nie je žiadna domácnosť. Konkrétne sa jedná o ulicu Vajanského a o Námestie sv. Cyrila a Metoda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM