Erik Bojničan Hádzaná

Hlohovčanky na víťaznej vlne: Od čela tabuľky ich delí len jediná výhra

V jarnej časti sú hlohovské hádzanárky zatiaľ stopercentné. Sú len krok od špice tabuľky v I. lige žien.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčanky na víťaznej vlne: Od čela tabuľky ich delí len jediná výhra
Foto: Róbert Jakubička

Naše hádzanárky na východe Slovenska predviedli parádny výkon. V prestrelke s domácimi Michalovcami padlo až 73 gólov. Z víťazstva sa tešili Hlohovčanky a od prvého miesta v ligovej tabuľke ich delí len jediné víťazstvo.

Gólová prestrelka

Hlohovské hádzanárky v zápase od úvodných minút držali s Michalovcami krok, no domáce hráčky dokázali utiecť na rozdiel troch gólov. Prvoligistky z Hlohovca však zapli na vyššie obrátky a do polčasu sa im podarilo zvrátiť stav zápasu. Do kabín išli s najtesnejším vedením – 20:21.

Aj druhý polčas ponúkol vyrovnanú hádzanú. Góly padali do oboch sietí takmer totožne. Za stavu 29:29 sa však podarilo Hlohovčankám odskočiť na rozdiel troch gólov, ktorý sa im podarilo udržaž až do konca zápasu. Hlohovčanky si tak pripísali dôležité víťazstvo v pomere 35:38 vďaka ktorému sa priblížili čelu tabuľky.

„Všetky baby odohrali vynikajúci zápas. Hoci sme sa dostali do úzkych, keď nám po vyrovnanom úvode Michalovce odskočili, dokázali sme vyrovnať. Následne sme si povedali, že to pôjde a na súpera vyletíme. Bolo z toho polčasové vedenie. V druhom polčase sme zlomili odpor súpera v jeho polovici, keď sa odhodlal k hre bez brankárky. Baby vtedy vynikajúco zabrali v obrane a po vybojovaných loptách sme utiekli na rozdiel šiestich gólov. Záver sme si už postrážili a hoci sa súper dotiahol, vedeli sme, že na otočenie mu už čas nezostáva. Všetky baby podali vynikajúci výkon,“ povedal pre stránku HC Sporta Hlohovec tréner Ivan Dávidek.

Len o skóre

Na lídra tabuľky 1. ligy žien z Bánoviec nad Bebravou sa Hlohvčanky dotiahli v počte víťazstiev aj bodovo. Zhodne majú 15 výhier a aj rovnaký počet bodov – 24. Od vedúceho celku zaostávajú len o skóre. Hlohovčanky však pokračujú v dobrej defenzívnej hre a udržujú sa na pozíciu druhého najlepšieho tímu v celej lige, čo sa týka počtu inkasovaných gólov.

Hlohovčanky sa najbližšie predstavia na domácej palubovke v nedeľu 26. marca o 15:00 proti papierovo slabším súperkám z Košíc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM