Erik Bojničan Kultúra

Hlohovčania, výber pre vás: TOP 5 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy

Relaxovať nemusíte len doma. Vybrali sme pre vás päticu lákavých podujatí, ktorá sa uskutočnia v Hlohovci a okolí a to už v najbližších dňoch a týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania, výber pre vás: TOP 5 podujatí, ktoré môžete zažiť do konca zimy
Zdroj: TASR

Spoza pece

5. február o 15:00, Empírové divadlo

Divadelné predstavenie, ktoré sa chystá v Empírovom divadle poteší predovšetkým najmenších divákov. O čom bude? Kedysi sa celý život okolo pece točil. V peci sa kúrilo, na peci sa varilo ba dokonca aj spávalo. Spoza pece sa veľakrát šepkali tie najkrajšie rozprávky a tíško zneli piesne našich starých materí a otcov. Dorka a Betka sú veselé dievčatá. Vedia aj ťažkú prácu na krásnu rozprávku premeniť.

Tančiareň

17. februára o 19:30, Empírové divadlo

Zažite 20. až 40. roky na vlastnej koži v hlohovskej Tančiarni. Fatts Jazz Band je prvotriedny deväťčlenný orchester, oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Založil ho Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov. Orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú swingovú hudbu, ktorá vás prenesie do iného sveta, rozprúdi vo vás krv a vráti do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov. Návštevníci v kostýmoch vítaní.

Koncert: Andrea Zimányiová

22. februára o 19:00, Empírové divadlo

Do Hlohovca zavíta známa slovenská speváčka Andrea Zimányiová. V sprievode svojej kapely (Juraj Burian – gitara, Anton Zajaček – bicie, Tamás Belicza – basgitara, Erik Dimitrov – klavír, Viliam Majer – akordeón). Na koncerte zaznie autorská tvorba od Juraja Buriana, Adrieny Bartošovej a iných. Žánrovo pestré a inštrumentálne nápadité diela s vynikajúcimi domácimi textami od Zora Laurinca s presahom k iným žánrom, sú zárukou jedinečného koncertu.

Pochovávanie basy

25. februára od 09:00, Leopoldov

Ani nášmu regiónu nie sú tradície cudzie, čoho dôkazom je napríklad obľúbené pochovávanie basy, ktoré k tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí. Nebude chýbať tradičná zabíjačka, súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku, hudba, bezplatná ochutnávka fašiangových šišiek, zabíjačková kapustnica či pravá fašiangová veselica.

Loď svet

28. februára o 19:00, Empírové divadlo

Loď svet je už sedemnásta inscenácia Divadla Hlavina, ktorej autorom i režisérom je Stanislav Štepka. Na palube Lode svet sa stretnú zaujímavé osobnosti zo začiatku dvadsiateho storočia – herečka Pola Negri, cisár František Ferdinand, ruská grófka Nataša, slovenský vynálezca Štefan Banič, pri kormidle stojaci kapitán a jeho svojská sestra Alica. Do Ameriky táto zaujímavá spoločnosť vezie nielen svoju batožinu, ale aj plány, sny a hriechy. Čosi o nich divákom prezradia a tak by táto plavba nemala byť nezaujímavá. Práve naopak.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM