Erik Bojničan Samospráva

Hlohovčania v údive: Záhadné obrazce na pokosených priestranstvách :) FOTO

Čitatelia nás upozornili na záhadné obrazce, ktoré vznikli po kosení v meste. Boli sme sa pozrieť do ulíc s fotoaparátom. Pozrite si FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania v údive: Záhadné obrazce na pokosených priestranstvách :) FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Údržba zelene a predovšetkým kosenie sa aj tento rok stávajú veľmi diskutovanou témou. Aké sú názory ľudí?

„Je fajn, že sa kosí, ale na niektorých miestach, kde je pokosené sú nejaké záhadné obrazce. Vyzerá to srandovne,“ vyjadrila sa Andrea. Peter má rovnaký názor „Je to nejaké požuté. Asi majú zlé kosačky. Nechápem hlavne pásy dlhej trávy, ktoré zostávajú na pokosenom. To bude raj pre potkany…,“ povedal. Martin má iný názor. „Podľa mňa je hlavné, že sa kosí. Počul som, že to plánujú ešte dokončiť, tam, kde to je spravené zle. Neviem prečo to síce nespravili naraz, ale nejako ma to neobmedzuje,“ myslí si.

Údržba mestskej zelene a predovšetkým kosenie boli aj v priebehu minulého roku horúcou témou. Mesto podľa vtedajších slov primátora Miroslava Kollára plánovalo veľkú zmluvu na údržbu mestskej zelene, no na jeseň minulého roku primátor avizoval zmenu rozhodnutia a veľká súťaž bola zrušená.

Tú poslanci odklepli na februárovom mestskom parlamente , kedy schválili založenie spoločnosti Mestská zeleň Hlohovec, ktorá by mala mať na starosti komplexnú starostlivosť o zeleň v Hlohovci. V rozpočte pre ňu poslanci zároveň vyčlenili viac ako 300 tisíc eur na nákup potrebnej techniky.

Ako primátor pri schvaľovaní založenia spoločnosti uviedol, objem peňazí vyčlenených z rozpočtu mesta na zeleň nebude vyšší ako doterajších približne 570 tisíc eur, vyšší však bude rozsah prác, ktoré bude mestská spoločnosť vykonávať.

Oslovili sme aj zástupcov mesta Hlohovec, po obdržaní odpovede správu doplníme o ich stanovisko.

Kosenie v Hlohovci vyvolalo vášnivú debatu
16
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM