Erik Bojničan Rôzne

Hlohovčania, pripravte sa na poriadne horúčavy: Výstraha až 2. stupňa!

Vysoké teploty ešte nepovedali posledné slovo. Pre okres Hlohovec platí výstraha a to až druhého stupňa. Ako vysoko môže vystúpiť ortuť v teplomeroch?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania, pripravte sa na poriadne horúčavy: Výstraha až 2. stupňa!
Zdroj: TASR

Horúčavy sa po krátkom ochladení vracajú a pocítime to na vlastnej koži už čoskoro aj v Hlohovci. Ako vysoko u nás majú vystúpiť teploty?

Pred vysokými teplotami vystríhajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) už začiatkom týždňa. V okrese Hlohovec sa podľa nich v pondelok 31. júla miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C. Výstraha platí od 14:00 do 19:00 hod.

Na utorok 1. augusta od 15:00 do 18:00 platí dokonca výstraha 2. stupňa. „V okrese Hlohovec sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ uvádzajú odborníci zo SHMÚ.

To však ešte nie je všetko. V stredu 2.8.2017 od 14:00 do 18:00 platí taktiež výstraha 2. stupňa. V našom okrese sa podľa meteorológov v tomto čase miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C.

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádza SHMÚ pri výstrahách pred vysokými teplotami 2. stupňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM