Erik Bojničan Kultúra

Hlohovčania, predĺžený víkend je už tu: Tipy, kam sa oplatí vyraziť za relaxom

Vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto tipy na podujatia, ktoré odporúčame v Hlohovci a okolí zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania, predĺžený víkend je už tu: Tipy, kam sa oplatí vyraziť za relaxom
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Májová veselica

Sobotu o 16:30 hod., Námestie sv. Ignáca Leopoldov

V neďalekom Leopoldove sa chystá vítanie jari. Počas slávnosti stavania mája sa predstavia žiaci miestnej základnej a materskej školy v tanečných a speváckych vystúpeniach. Stavať máj budú hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru Leopoldov. Podujatie bude pokračovať májovou veselicou v Novom Pranieri. O zábavu sa postará DJ Kio.

Putovanie za vínom

Sobota od 12:00 do 18:00, Hlohovec

Sobotné popoludnie v Hlohovci bude patriť predovšetkým milovníkom lahodných vín. Počas 11. ročníka podujatia Fraštacké putovanie za vínom do nášho mesta zavítajú desiatky vinárov, aby predstavili svoju prácu.

Festival environmentálneho filmu

Sob. – Ned. 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

V rámci festivalu možno zhliadnuť filmy, televízne programy a videoprogramy s tematikou ochrany prírody a životného prostredia. Ponuku aktuálnej hlohovskej prehliadky tvorí 27 vybraných titulov z minulých ročníkov Envirofilmu.

Fantastické zvery

Sobota o 19:00 hod., Kino Úsmev

Film, ktorý si na sobotný večer nachystalo hlohovské kino Úsmev je úplne novým čarodejníckym dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou.

Výstava

Sob. – Ned. 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Názov aktuálnej výstavy v múzeu v Hlohovci znie Esther Shilo – Vystrihované z papiera. Izraelská umelkyňa so slovenskými koreňmi predstavuje starú židovskú výtvarnú techniku, pri ktorej šikovné ruky a nožnice menia obyčajný papier na obdivuhodné diela.

Promenáda historických bicyklov 2017

Pondelok od 13:30 do 16:00 hod., Hlavná 1, Trnava

V neďalekej Trnave sa uskutoční zaujímavá akcia a to zahájenie sezóny jazdou na historických bicyklov. Štart jazdy si budete môcť vychutnať o 13.30 z par­koviska pri Bernolákovej bráne v Trnave. Pričom zatlačiť si osobne do pedálov si môžu všetci majitelia bicyklov vyrobených do roku 1987. Ako ďalej organizátor akcie uvádza, ďalšou podmienkou je dobové oblečenie zodpovedajúce roku výroby bicykla. Trasa jazdy bude situovaná po uličkách starého mesta Trnava a jeho tesnej blízkosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM