Erik Bojničan Rôzne

Hlohovčania pôsobiaci v hlavnom meste otvorene: 10 vecí, ktoré nám v Hlohovci v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!

Hoci od narodenia žili v Hlohovci, za prácou alebo štúdiom odišli do Bratislavy. Mnohí Hlohovčania opúšťajú naše mesto a aj keď ich srdce zostáva doma, nemenili by. Pozrite sa, čo im najviac chýba v Hlohovci a našli to práve v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania pôsobiaci v hlavnom meste otvorene: 10 vecí, ktoré nám v Hlohovci v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!
Zdroj: TASR

Pracovné príležitosti

Pracovné príležitosti ako jednu z hlavných vecí, ktorá v našom meste oproti Bratislave chýba spomenuli viacerí. Peter, ktorý odišiel do Bratislavy za prácou si pochvaľuje: „Určite je tu viac možností ako doma, to bez diskusie. Ja som si našiel prácu pomerne rýchlo a som spokojný,“ hovorí Peter, ktorý však so smiechom dodáva, že podľa toho čo hovoria kolegovia z východu je na tom Hlohovec ešte dobre.

Hromadná doprava

Bratislava je podstatne väčšie mesto ako Hlohovec, hromadná doprava sa teda porovnáva ťažko. Napriek tomu si Marek, ktorý v v Bratislave študuje myslí, že v hlavnom meste je to jednoduchšie. „Počet zastávok ale hlavne spojov je neporovnateľný. Keď vás v Bratislave odbehne autobus, nie je to žiadny stres, lebo o chvíľu ide ďalší. V Hlohovci som to s MHD-čkou vzdal. Pamätám sa, že sme ju nazývali vyhliadkovou jazdou, keďže vás vždy povozí po celom meste. Aj keď v Bratislave chodím všade hromadnou, tak doma chodím len autom alebo peši,“ myslí si.

Šport

Študent Michal je vášnivý športovec a na Bratislave si pochvaľuje hlavne to, že má na šport dostatok priestorov. „Najrôznejších športovísk a hál je tu dosť, každý si príde na svoje. My s partiou chodíme pravidelne hrať futbal. V Hlohovci bol aj v tomto problém, keď už bola hala tak sa stávalo, že nebolo dosť ľudí. Tu je to skôr tak, že rotujeme aj tri tímy, nech si každý zahrá,“ hovorí Michal, ktorému práve športoviská v Hlohovci chýbajú najviac.

Nočný život

O tom sa v súvislosti s naším mestom veľmi hovoriť nedá. Ožije v piatok a sobotu a zatvorením klubov a diskoték neostáva nič iné ako ísť domov. „Keď je to počas semestra voľnejšie samozrejme rád chodím von a vždy je kam. V Hlohovci je s tým problém. Ozaj je to šenk, poprípade diskotéka a domov,“ hovorí Marek.

Širší výber tovarov a služieb

Do zoznamu toho, čo v Hlohovci oproti Bratislave chýba viacerí spomenuli aj to, že v hlavnom meste je širší výber tovarov a služieb. „ V Hlohovci chýba nejaké obchodné centrum ale aj obchodíky, v ktorých je špeciálny tovar. Teraz pred Vianocami robím všetky nákupy darčekov len tam a doma to už ani neskúšam. Aj čo sa týka vecí do kuchyne, je to v Hlohovci slabšie. Máme radi ázijskú kuchyňu a v Bratislave sa dá kúpiť všetko od výmyslu sveta alebo si zájsť do reštaurácie,“ tvrdí Jana.

Otváracie hodiny

Ďalšia z vecí, ktoré Hlohovčanom chýba sú predĺžené otváracie hodiny obchodov. „Ja bývam na priváte, ktorý je od centra ďaleko ale aj tak je tu dosť obchodov, ktoré sú otvorené neskoro do noci. Čo využívam. Obchody sú prázdnejšie a nemám problém zohnať čo potrebujem. V Hlohovci je síce pár večierok ale normálne tam človek nákup spraví len ťažko,“ vysvetľuje študent Marek.

Kultúrny život

Ľudia žijúci v Hlohovci majú dnes viacero možností na zábavu a trávenie voľného času. No kto miluje kultúrny život, vie, že v takej Bratislave si príde na svoje oveľa viac. „Čas od času sú dobré kultúrne akcie aj v Hlohovci, to nemôžem povedať. Ale v Bratislave je toho podstatne viac každý deň. Ak rozmýšľam, kam si zájsť, stačí pár minút na internete a už mám viacero možností,“ vysvetľuje Jana.

Štúdium

U mnohých bolo hlavným dôvodom odchodu štúdium. „Tak, v Hlohovci nie je výška, ak človek chce ísť študovať tak musí ísť niekam mimo mesto. V Bratislave sa aj dá ľahšie nájsť práca aj popri škole ako inde, tak ja som dlho nerozmýšľal,“ hovorí o svojej voľbe Marek.

Plaváreň

Ľubomírovi, ktorý v Bratislave študoval chýba v Hlohovci plaváreň, na ktorú si zvykol. Keďže žiadna krytá sa v meste nenachádza pre Hlohovčanov končí sezóna so zatvorením kúpaliska.

Vyšší plat

S lepšími pracovnými príležitosťami ide často ruka v ruke aj vyšší plat. „Bavím sa s kamarátmi, ktorí zostali pracovať v Hlohovci aj na túto tému a je to v Bratislave lepšie. Samozrejme aj viac miniem, hlavne na bývanie ale aj keď sa to odpočíta tak mi stále viac zostáva,“ prezradil Peter.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM