Erik Bojničan Hádzaná

Hlohovčania podľahli lídrovi: Šanca na play off sa vzďaľuje

Boj o play off nevychádza Hlohovcu podľa predstáv. Ako stoja v aktuálnej tabuľke extraligovej hádzanárskej nadstavby?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania podľahli lídrovi: Šanca na play off sa vzďaľuje
Zdroj: TASR

Hlohovčanom zatiaľ extraligová nadstavba, ktorá rozhoduje o postupujúcich do play off, nevychádza podľa predstáv. Ako jediné mužstvo spomedzi šestice najlepších celkov zo základnej časti je zatiaľ bez víťazstva.

V ostatnom zápase čakal našich ťažký súper. Do Hlohovca pricestoval minuloročný majster Slovenska a aktuálny líder tabuľky Tatran Prešov. Štart Hlohoveckých extraligistov nebol ideálny. Od úvodných minút sa museli doťahovať na Prešov, ktorý otvoril skóre. Hlohovčania ale držali s vedúcim celkom ligy krok.

Gólovo sa však podarilo Prešovčanom odskočiť po približne štvrť hodine hry. Tréner Martin Liták, ktorý 23. marca oslávi svoje 53. narodeniny, preto pristúpil k zmene na brankárskom poste. Po desiatom góle vystriedal Kosáka v domácej bráne Konečný, no po piatich inkasovaných góloch aj on opustil bránu a vystriedal ho Kašťák.

Zdroj: TASR

Hlohovčanom chýbal v koncovke kus povestného športového šťastia, keďže sa im podarilo len v prvom polčase trafiť konštrukciu súperovej brány až osem krát. Tréner Lipták si zobral pred polčasom už druhý time out v zápase, no gólový obrat sa nekonal. Naši prvý polčas prehrali v pomere 13:18.

Druhý polčas sa niesol v znamení zvýšenej aktivity hostí. Prešovčania postupne zvyšovali svoje vedenie, ktoré narástlo až na rozdiel deviatich gólov. Hlohovský tréner si vybral tretí time out v zápase, ani to však nevyviedlo Tatran z hernej pohody. Záverečné minúty sa hostia snažili udržiavať svoj náskok, čo sa im aj podarilo.

Sporta Hlohovec tak ani vo svojim šiestom vystúpení v nadstavbe nezvíťazila. Koniec zápasu naši prehrali v pomere 24:38. Našim extraligistom sa šanca na obhajobu minuloročných strieborných medailí pomaly vzďaľuje. Na štvrtú priečka, ktorá ako posledná zaručuje postup, momentálne Hlohovec stráca šesť bodov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM