Erik Bojničan Krimi

Hlohovčania obvinení z krádeže, hrozí im desať rokov v base: Zmiznúť mali peniaze, zlato ale aj strelná zbraň!

Z vlámania do domu pri ktorom vznikla škoda v tisícoch eur sú podľa policajtov obvinení Hlohovčania! Podľa mužov zákona im hrozí až desať rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania obvinení z krádeže, hrozí im desať rokov v base: Zmiznúť mali peniaze, zlato ale aj strelná zbraň!
Zdroj: TASR

Zo zločinu krádeže spáchaného v spolupáchateľstve v súbehu s prečinmi poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 57-ročného muža z Hlohovca (m.č. Šulekovo) a 22-ročného muža z Hlohovca. Za pomoc v zločine krádeže v spolupáchateľstve v tom istom prípade obvinil aj 45-ročného muža z Hlohovca (m.č. Šulekovo). Prví dvaja obvinení sa ešte v septembri 2014 násilím vlámali do domu na Ulici Ernesta Ottu v Novákoch, z ktorého ukradli viacero vecí, informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„Obvinení, 57-ročný a 22-ročný muž odcudzili z domu plechovú skrinku, kde bola strelná zbraň, tiež finančnú hotovosť vo výške 650 eur a z drevenej a uzamknutej šperkovnice rôzne rodinné zlaté šperky,“ uviedla Antalová. Majiteľovi tak krádežou vecí a peňazí podľa jej ďalších slov spôsobili škodu vo výške 3192 eur, poškodením zariadenia mu vznikla škoda 1363 eur.

Pri krádeži dvojici podľa Antalovej pomáhal tretí obvinený muž, a to tak, že ich odviezol na miesto činu a následne za túto službu dostal finančný podiel zo zisku z krádeže. „Obvineným za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM