Erik Bojničan Squash

Hlohovčan Tužinčin (19) na Majstrovstvách Slovenska: Bojoval ako lev, až kým...

Talentovaný Lukáš Tužinčin hájil hlohovské farby na Majstrovstvách Slovenska juniorov v squashi. Keďže budúci rok už bude medzi seniormi bolo to jeho posledné vystúpenie. Prečítajte si, ako sa mu darilo.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčan Tužinčin (19) na Majstrovstvách Slovenska: Bojoval ako lev, až kým...
Zdroj: TASR

Lukáš Tužinčin (19) je členom squashového klubu ROIN Hlohovec a už vo svojom veku je plnohodnotným členom základnej zostavy tímu mužov pravidelne hrajúceho o medailové priečky v súťaži družstiev mužov.

Talentovaný squashista má za sebou nabité obdobie. V krátkej dobe sa musel koncentrovať hneď na niekoľko po sebe nasledujúcich turnajov. Prvým boli Majstrovstvá Slovenska seniorov, kde to pre klub Roin Hlohovec nedopadlo podľa predstáv. Po krátkej prestávke si Lukáš obliekol reprezentačný dres a hájil Slovenské farby na Majstrovstvách Európy juniorov v Prahe. Po tomto turnaji mladý Tužinčin cestoval do Záhrebu, kde sa mu darilo veľmi dobre. Medzinárodný turnaj Croatian Junior Cup ovládol a tešil sa zo zaslúženej zlatej medaile.

Zatiaľ posledný turnaj, kde sa Lukáš predstavil boli Majstrovstvá Slovenska juniorov. Tie sa odohrali 18. a 19. apríla v Imet squash centre v Bratislave. Tento rok mal Lukáš vo svojej kategórii U19 silnú konkurenciu.

V prvom zápase porazil tesne Petra Bálinta z východu 3:2 a nasledujúci zápas mal rozhodnúť o jeho možnej medailovej ceste. Nakoniec Lukáš prehral so slovenskou rebríčkovou jednotkou Matejom Hrnčířikom 1:3. Z druhého miesta v skupine však postúpil do semifinále, no tam ho čakal víťaz druhej skupiny. V duchu poslednej prehry sa však niesol aj semifinálový duel so Šimonom Maťasom, ktorý skončil rovnakým pomerom.

Lukáš nakoniec obsadil nepopulárne štvrté miesto, kedy nezvládol zápas o bronz s Dávidom Dvončom zo Žiliny, hoci mal natrénované na viac. Budúci rok prestupuje Lukáš už do seniorskej kategórie, v ktorej mu budeme držať palce na všetkých súťažných fórach.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM