Erik Bojničan Samospráva

HLASUJTE: Súhlasíte s tým, aby sa na Štefánikovej zrušila pešia zóna a stala sa z nej normálna ulica?

Pešia zóna na Štefánikovej ulici sa sa ostatnom mestskom parlamente dostala na pretras. Názory poslancov na to, aká by mala byť najbližšia budúcnosť tejto ulice sa líšia. Čo si myslíte vy?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Súhlasíte s tým, aby sa na Štefánikovej zrušila pešia zóna a stala sa z nej normálna ulica?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve sa v súvislosti s plánovanými Farmárskymi trhmi dostala na pretras aj pešia zóna v Hlohovci. Poslankyni Ingrid Kamendyovej sa podľa jej slov nepáči umiestnenie trhov pred hlavným vchodom kostola na Námestí sv. Michala. „Zdá sa mi táto parcela nevhodná, aby sa tam trhy akéhokoľvek druhu konali. Skôr by som oživila už mŕtvu pešiu zónu. Prečo nie tam? Tá pešia zóna je úplne nevyužitá,“ vyjadrila sa poslankyňa.

Opačného názoru na pešiu zónu na Štefánikovej je podľa jeho slov poslanec Patrik Voltmann. „Pešia zóna je totálna hlúposť, doba to ukázala. Možno v tej dobe, keď sa to pripravovalo tak to malo dobrý úmysel ale znefunkčnili sme jednu ulicu. Stalo sa tam viacero vecí. Jedna vec je, že sme zabili dopravu, ak by sme mali jednu ulicu z ktorej by nám autá dokázali odísť, tak by nám to pomohlo a za druhé sme zabili tých, ktorí tam mali prevádzky,“ myslí si Voltmann.

„Akékoľvek kroky, aby sme na tejto pešej zóne niečo robili sú nesystémové,“ pokračoval ďalej poslanec, podľa ktorého by mali čím skôr bez ohľadu na to, či má mesto nejakú pešiu zónu pristúpiť k tomu aby sa z tejto ulice stala normálna jednosmerná ulica s parkovaním, tak ako tomu bolo niekedy

Poslanec Andrej Müller so zrušením pešej zóny na Štefánikovej ulici bez toho, aby bola hotová nová pešia zóna nesúhlasí. „Ja si myslím, že pešia zóna musí byť v meste. Pokým nebudeme mať pešiu zónu, tak sa ľudia, ktorí bývajú na druhej strane mesta, ako je Pánska záhrada nebudú mať kam prejsť. Som za to, aby pešia zóna fungovala. Určite nezatvárajme niečo, keď nemáme niečo nové. Kedy bude ďalšia pešia zóna nevieme, tak žime dnes,“ dodal Müller.

Vyjadrite v našej ankete svoj názor.

Foto: ilustračné

Súhlasíte s tým, aby sa na Štefánikovej zrušila pešia zóna a stala sa z nej normálna ulica? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM