Erik Bojničan Rôzne

Fraštacký trh v Hlohovci: Čaká nás historický šerm, dobrá hudba a najmä voňavé dobroty! Nazrite do PROGRAMU

Priestor pri Františkánskom kláštore sa počas jednej soboty zmení na trhovisko. Vystriedajú sa tam farmári so zručnými remeselníkmi, hudobníkmi, historickými šermiarmi a mnohí iný. Kedy a kde si na takomto trhovisku môžete nakúpiť?

Ilustračný obrázok k článku Fraštacký trh v Hlohovci: Čaká nás historický šerm, dobrá hudba a najmä voňavé dobroty! Nazrite do PROGRAMU
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvú septembrovú sobotu (5.9. 2015) bude v priestoroch Františkánskeho parku za vlastivedným múzeom o niečo viac ruchu ako je zvykom. V čase od 10:00 do 18:00 sa tam bude sa tam bude konať vôbec prvý trh tohto druhu v meste Hlohovec. Fraštacký trh bude spojením farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z Hlohovca ale aj širokého okolia.

O tom, na čo sa môžete na trhu tešiť sme vás pred časom informovali. Organizátori si prichystali ešte niekoľko prekvapení.

Súboj na život a na smrť

Imperium Terram, v preklade Jednotka z podzemia je bojová jednotka zaoberajúca sa divadlom, akrobaciou, divadelnou lukostreľbou, divadelným a historickým šermom, tancom, spevom a hudbou.

Ako Imperium Terram prezradili: Dávny príbeh, prachom zapadnutý, na Fraštácky trh priniesť sme sa odhodlali. Tvrdý súboj, na život a na smrť, dvaja muži viedli pre devu spanilú. Pre jej srdce čisté, pre jej vlasy plavé, iskry vzduchom leteli, meče rynčali, ba i mladí muži v boji bolesťou kričali. Ako sa to všetko stalo? Či vôbec súboj víťaza mal? Príď a príbeh znova ožije tak, ako ho starý otec rozprával.

Knižničný kolotoč

Na akcii bude polica s knihami, ktoré darovali do knižnice obyvatelia Hlohovca a ktoré už v knižnici nevyužijú. Na podujatí bude zóna, kde si záujemcovia môžu sadnúť, niečo si prečítať a poprípade knihu zobrať domov.

Okrem toho sa na Fraštackom trhu môžete tešiť z príjemnej hudby z produkcie hlohoveckých kapiel. Zmena programu vyhradená.

Čítajte tiež:

Tradičný Michalský jarmok: Kedy presne a na ktorých uliciach sa tento rok uskutoční?

Jesenné trhy v Hlohovci a okolí štartujú už onedlho: PREHĽAD, kedy a kde sa bude jarmočiť

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM