Zuzana Jakubičková Futbal

Fraštacká légia: Hlohovčania s červeno-čiernym srdcom

Spartak Trnava je futbalový klub, ktorý má v Hlohovci veľmi silné fanúšikovské zázemie. My sme sa bližšie pozreli na organizovanú skupinu fanúšikov pod názvom Fraštacká légia.

Ilustračný obrázok k článku Fraštacká légia: Hlohovčania s červeno-čiernym srdcom

Fraštacká légia funguje už niekoľko rokov. Sú to skalní fanúšikovia Spartaka Trnava telom aj dušou. Paradoxom je, že zakladateľ Marek Puna pochádza z Trenčína. Ako sám hovorí** „Od malička som fandil Trnave, ale chodiť na každý zápas bolo ťažké a bolo to ďaleko. V Trenčíne pritom neboli ani takí chalani ako ja, takí fanatici“**. Po príchode do Hlohovca stretol chalanov s rovnakou ideou a zanietením pre futbal, ako mal on sám. Fraštacká légia sa stávala realitou.

Po nešťastnom výjazde do Sofie sa definitívne rozhodli spolu s Vladimírom Bosákom, dať Fraštackej légii pravú tvár. Veci nabrali obrat a členov pribúdalo. Do dnešného dňa ma légia približne 40 členov a naďalej rozširuje svoje rady. Stať sa jedným z nich môže každý so spartakovským srdcom a chuťou cestovať za svojím obľúbeným klubom.

//„Máme svoju vlastnú vlajku, tričká, odznaky, samolepky a v predpredaji pravidelne k dispozícii lístky na zápasy. Všade, kde uvidíte vlajku Fraštackej légie, tam sme aj my. Záujemcovia o fanklub Fraštáckej légie nám môžu písať mail na (frastackalegia@gmail.com)“ //hovorí Puna.

Hlohovčania sa podieľali aj na rekonštrukcii trnavského štadióna, konkrétne tribúny, na ktorej sa vyníma nadpis Kotel.

Byť členom Fraštackej légie je česť. Sú hrdí na to čo robia a Bílym Andelom obetovali kus svojho života. Ľudia na štadiónoch im tlieskajú, a to nielen u nás, ale aj v zahraničí. Nie je sa čomu čudovať, keďže fandia klubu, ktorý sa pýši najväčším počtom fanúšikov po celom Slovensku.

Fraštacká légia
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM